Сьогодні - Всесвітній день боротьби проти сказу

Сьогодні - Всесвітній день боротьби проти сказу

Всесвітній день боротьби зі сказом є ініціативою благодійної організації «Альянс по боротьбі зі сказом» (ARC) та «Центрів боротьби з хворобами і профілактики хвороб» (CDC), Атланта, у Сполучених Штатах Америки за підтримки Всесвітньої Організації Охорони здоров’я. Цей День має щорічний характер і проводиться 28 вересня.

Всесвітній день боротьби зі сказом покликаний підвищувати інформованість про наслідки сказу у людини і тварин, наскільки легко його попереджати і як викоренити це захворювання серед людей, ведучи боротьбу з його збудником в резервуарах серед тварин.
У Всесвітній день боротьби проти сказу увага залучається до наслідків цієї хвороби у людей і тварин і до того, як запобігти і зупинити сказ, ведучи боротьбу з цією хворобою серед тварин. За даними спонсорів, Альянсу з боротьби проти сказу і Центрів Сполучених Штатів Америки щодо боротьби з хворобами і профілактиці хвороб, щорічно 55 000 осіб вмирає від сказу — в середньому, одна людина кожні 10 хвилин.
Є безпечні та ефективні вакцини, доступні для людей, покусаних тваринами, у яких може бути сказ, але через високу вартість вони мало застосовуються в країнах, що розвиваються.

Нагадаємо, що ця проблема актуальна і на Рівненщині, адже цьогоріч були летальні випадки внаслідок укусу скаженими тваринами, як в області, так і на Дубенщині.

1723

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...