Спортсмен із Дубенщини здобув три «золота» на чемпіонаті України

Спортсмен із Дубенщини здобув три «золота» на чемпіонаті України

Ми вже неодноразово писали про кікбоксера, жителя села Повча, що на Дубенщині, студента-програміста Луцького НТУ Владислава Капиша, який двічі ставав чемпіоном України. Із новими досягненнями хлопець не забарився. З 29 вересня до 2 жовтняу Харкові організовували Кубок України з кікбоксингу, звідки Влад повернувся із трьома золотими медалями.

— Розкажи, за що отримав аж три медалі?

Я здобув три золоті медаліза перемогу у трьох розділах:фул контакт, лайт контакт і лоу-кік лайт контакт. Самі поєдинки були дуже напруженими. Усі ми переживали і вболівали за кожного, хто виступав на ринзі. І, на щастя, всі з нашої команди показали хороший результат: семеро з десяти спортсменів привезли «золото», інші троє теж стали призерами.

— А які загалом враження від поїздки?

— Загалом змагання були дуже цікавими. Ми їхали через Київ, тому мали змогу там погуляти. Побували у музеї братів Кличків, працівники якого пообіцяли переможцям Кубку подарувати футболки з фан-клубу. Можливо, це і стало мотивацією для команди. Також у Харкові відвідали багато цікавих місць і мали змогу відпочити. Ці змагання залишили дуже багато гарних спогадів і вражень.

— Ти вже двічі ставав чемпіоном України. Навіщо знову за свій кошт поїхав на змагання?

— Змагання організували для того, щоб вже остаточно вирішити, хто буде представляти Україну на чемпіонаті світу. Оскільки це моя мрія – потрапити на цей чемпіонат, то я не міг не поїхати на змагання у Харкові.

— То ти все-таки потрапив до збірної?

З нашої команди 5-6 чоловік увійшли до збірної, у тому числі і я. Для цього потрібно було виграти чемпіонат України, а потім ще раз на Кубку довести, що ти найкращий. Я ці завдання успішно виконав.

— Тепер готуєшся до чемпіонату світу в Італії?

— Так, чемпіонат відбудеться вже зовсім скоро – 25 жовтня, але ще попереду багато роботи: віза, спонсори, організаційні питання. Зараз точно ще не можу сказати, що я там виступатиму.

— Чому? Проблема у фінансовій підтримці?

— І у цьому теж. Їздити на Всеукраїнські змагання за свій кошт – це одне, а на чемпіонат світу потрібно значно більше грошей. Спонсорів, як завжди, немає.

— Ти колись розповідав, що ТМ «Gera» тобі подарувала форму. Невже більше ніхто нічим не допомагає?

— І на змаганнях в Україні ніхто не допомагає коштами, і поїздку в Італію теж ніхто не хоче фінансувати. До речі, Кубок у Харкові теж мені чимало коштував. Завжди все за свій рахунок… Дуже шкода, що в Україні спорт нікому не цікавий.

— Ти ж лише студент 3-го курсу… І що, на всі змагання доводиться брати гроші у батьків?

— Так, найбільшу підтримку, як фінансову, так і моральну, отримую від батьків. За спортом і навчанням працювати ніколи. На канікулах їжджу на роботу за кордон. Також маю стипендію.

Дуже шкода, що на різні нікому непотрібні речі гроші знаходяться і у влади, і у спонсорів, а на підтримку спорту, на розвиток українського майбутнього – зась. Що ж, просимо підтримати Владислава та здійснити його мрію – виступити на чемпіонаті світу в Італії! Хлопець відмовився давати номер свого рахунку, бо йому соромно на таке просити допомогу. Але, думаю, хто захоче, той, знаючи ім’я спортсмена, легко його знайде і допоможе. Хтозна, можливо, Дубенщина завдяки таким наполегливим, старанним, талановитим спортсменам стане в чергове відомою в усьому світі?!

Мар’яна Росоловська

Фотогалерея:
Спортсмен із Дубенщини здобув три «золота» на чемпіонаті України 0
1765

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...