Колишня регіоналка Ольга Підкидач взяла хабар сама чи підкинули?

Колишня регіоналка Ольга Підкидач взяла хабар сама чи підкинули?

У Рівному вже другу добу обговорюють резонансне затримання: на хабарі попалася колишня очільниця Партії регіонів у Дубенському районі, а нині директор департаменту соцзахисту населення Рівненської ОДА Ольга Підкидач.

Начебто і сума не така вже й велика у порівнянні з тим, що дозволяють собі деякі інші місцеві хабарники – лише 9 тисяч гривень, але цього виявилося достатньо, щоб збурити суспільство напередодні виборів, які наближаються. Сам факт того, що колишня представниця та палка прихильниця Партії регіонів досі займає високу державну посаду та ще й дозволяє собі зловживати службовим становищем, викликав обурення в населення.

Хабар за чорнобильські путівки

Ольгу Підкидач затримали у вівторок, 15 вересня. В операції затримання брали участь як представники служби безпеки, так і працівники прокуратури. За інформацією прес-служби прокуратури, чиновниця вимагала у керівництва оздоровчого закладу хабар, отримавши який, зобов'язувалася профінансувати за договором відпочинок у цьому санаторії осіб, котрі постраждали під час аварії на ЧАЕС.

Цього року держава майже не виділяє коштів на санаторне оздоровлення пільгових категорій населення і санаторіям дуже важко виживати в таких умовах, оскільки надзвичайно малий процент українців може дозволити собі заплатити повну вартість путівки самотужки.

Тож, якщо вірити представленим даним, Підкидач попросила у директора одеського санаторію 9 тисяч гривень собі в кишеню, обіцяючи, що за це посприяє у виділенні його закладу фінансування на суму в десять раз більшу – близько 90 тисяч гривень, надавши «чорнобильцям» путівки саме в цю оздоровницю від імені департаменту соцзахисту.

За неофіційною інформацією передача хабаря Ользі Підкидач відбувалася біля територіального центру соцпослуг, який знаходиться на Дубенській у Рівному. Стверджують, що гроші передали у тарі з рибою. Це виглядає трохи дивно, адже центр соціальних послуг – це не супермаркет, біля якого можна спокійно вивантажувати тару з рибою, не привертаючи до себе увагу перехожих.

Однак інформація, знову ж таки, неофіційна, тож достеменно невідомо, чи все відбувалося саме так.

Тим не менше, затримана Ольга Підкидач була доставлена до ізолятора тимчасового тримання, де зараз і перебуває.

Реакція колег Підкидач на інформацію про її затримання

Думки її колег відносно того, чи дійсно жінка взяла цей хабар, чи її просто підставили, зімітувавши даний факт, різняться. З одного боку, неможливо стверджувати, що Ольга Підкидач була ідеальним працівником та бездоганно виконувала свої посадові обов'язки – лише за останні півтора роки вона встигла отримати три догани: одну – за доручення, яке не було виконане вчасно, другу – за непідписане у визначений строк розпорядження, а третю – за те, що не виконала протокол комісії і не розрахувалася за енергоносії.

Водночас сама Ольга Підкидач весь час активно захищала власні інтереси – дві з названих доган вона оскаржила, а третю досі розглядає апеляційний суд у Житомирі.

Багато кому муляв очі і сам факт присутності колишньої прихильниці регіоналів на державній посаді після зміни влади: чимало чиновників, призначених попереднім обласним керівництвом, пішли самі або потрапили під люстрацію, але Ольгу Підкидач люстрація чомусь не зачепила, а на неодноразові пропозиції написати заяву на звільнення за власним бажанням жінка не реагувала. Тож недивно, що частина підлеглих дотримується думки, що Підкидач просто підставили.

Але правоохоронці стверджують, що вже тривалий час спостерігали за чиновницею і не раз відмічали, що вона зловживає службовим становищем та бере участь у корупційних схемах. І от нарешті її вдалося затримати на гарячому.

Цікаво, що перед тим, як узяти цей хабар, Ольга Підкидач спочатку була у відпустці, а відразу по її закінченні пішла на лікарняний. За словами виконувачки обов'язків директора Департаменту соцзахисту населення Рівненської ОДА Лариси Юхименко, Підкидач офіційно й нині перебуває на лікарняному. Виходить, що в той день, коли жінка отримала хабар, вона не повинна була знаходитися на робочому місці. Чи не дивно, що жоден працівник терцентру соцпослуг не побачив її біля будівлі і не здивувався: «О, директор департаменту соцзахисту, яка зараз хворіє, чомусь прийшла на роботу і отримує рибу в тарі!».

Однак чомусь ніхто не помітив ні цього факту, ні самої процедури затримання чиновниці, тож поки що Юхименко називає факт її затримання «чутками» і каже, що не повірить їм, поки не надійдуть офіційні документи від правоохоронних органів.

Поки що Ольга Підкидач від посади не відсторонена – перший заступник голови ОДА Юрій Пивоварський каже, що дане питання розглянуть лише після того, як суд винесе своє рішення.

Ользі Підкидач висунули звинувачення за статтею 208 Кримінального кодексу, тож їй можуть загрожувати позбавлення волі на 5-10 років, позбавлення права обіймати певні посади на строк до 3 років і конфіскація майна.

Хто така Ольга Підкидач?

Ольга Підкидач родом із села Довге Поле Дубенського району. У 2010-2011 роках була головою Дубенської РДА, з 2011-го – очолювала головне управління праці і соцзахисту населення ОДА, у лютому 2013-го стала директором департаменту соцзахисту населення ОДА, на посаду була призначена ще попередньою «регіональною» владою.

7514

13 коментарів

Гість
14:44
Так їй і треба тій Підкидачці
wUmrLVWz
23:17
wUmrLVWz
23:18
Гість
11:20
Буде курва знати як хабарі брати! Ніколи ненаїсться тими грошима!!!
wUmrLVWz
23:18
wUmrLVWz
23:18
wUmrLVWz
23:18
wUmrLVWz
23:19
Ольга.вона.не.винна
19:36
То.все.ложь
wUmrLVWz
23:19
wUmrLVWz
23:19
wUmrLVWz
23:20
wUmrLVWz
23:20
Завантаження...