А ти розрахував свою субсидію?

А ти розрахував свою субсидію?

Захмарний курс долара, страшні ціни на ринках та в магазинах, підвищення плати за комунальні послуги – усе це, безумовно неабияк бентежить середньостатистичного українця. Але засмучуватися не варто, адже вже в травні цього року, як мана небесна, як дарунок від держави, нам виплачуватимуть субсидії. Передуватиме цьому – листи щастя (два бланки документів — заяви на оформлення субсидії та декларації), яких варто чекати в поштових скриньках вже в квітні. Щоб субсидію призначили автоматично, заповнені вами документи потрібно надіслати поштою або занести до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації. АЛЕ! Будьте уважні при заповненні цих папірців – пишіть правду, тільки правду і нічого крім правди, бо після того, як документи потраплять туди куди треба,їх перевірять. І якщо ж ви вирішили надурити державу і написати неправдиву інформацію – ховайтесь в жито, або готуйте гроші, бо за брехню можна дорого заплатити. Якщо ж вам пощастить, то субсидії ви отримаєте на 1 рік, потім їх автоматично переоформлять.

Щоб розрахувати розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, у Міністерстві соцполітики створили спеціальний калькулятор. Отож, якщо хочете хоча б приблизно розрахувати свої субсидії, потрібно оперувати такими цифрами:

1) кількість зареєстрованих у квартирі (будинку) осіб;

2)місячний дохід всіх осіб, які проживають в оселі;

3) сума нарахувань за житлово-комунальні послуги.

Калькулятор субсидій на 2015 рік можна побачити тут http://www.rv.gov.ua/sitenew/main/ua/news/detail/34255.htm

Чудо-система автоматично розрахує, чи має споживач право на субсидію, вкаже її орієнтовний обсяг. Або ж навпаки — вирішить що ви надто забезпечені і вкаже, що ви не маєте право на пільги. Як попереджають розробники калькулятора, всі розрахунки є попередніми та не охоплюють усі критерії, що враховуються при призначенні субсидії. Для остаточного визначення права на отримання субсидії рекомендують звернутися до місцевого органу соціального захисту населення.

2629

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...