Незаконно зловили більше 900 рибин

Незаконно зловили більше 900 рибин

За підтримання державного обвинувачення Дубенською місцевою прокуратурою вироком Демидівського районного суду від 23.01.2017 затверджено угоди про визнання винуватості від 29.12.2016, укладені прокурором із трьома мешканцями Демидівського району Рівненської області. Зловмисників визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду).

Прокурором Дубенської місцевої прокуратури, доведено, що у березні 2016 року спільники на дерев’яному човні вийшли на річку Стир, де із застосуванням неводу здійснили незаконний вилов риби цінних видів порід в кількості 919 штук, чим заподіяли шкоду державі на суму 64,6 тис. грн.

Згідно із вироком Демидівського районного суду за вчинення злочину кожному з них призначено узгоджене сторонами угоди покарання у виді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Так, сплативши штраф зловмисники поповнять бюджет на 5100 гривень.
Слід зазначити, що обвинувальний вирок суду ще не набрав законної сили, учасники судового провадження мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законом термін.

Керівник місцевої прокуратури Василь Мартинюк

1588

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...