Поліцейські радять, як уберегтися від шахраїв

Поліцейські радять, як уберегтися від шахраїв

"Із вашими близькими сталася біда" — такі слова часто чують громадяни по телефону від незнайомої особи. У паніці вони намагаються якомога швидше допомогти рідній людині, яка нібито потрапила у біду. І лише перерахувавши великі суми, розуміють, що потрапити на гачок шахраїв.

Поліцейські радять:
1. Не реагувати на дзвінки від сторонніх осіб, які представляються співробітниками поліції і вимагають грошей за свої «послуги».
2. Не довіряти на слово незнайомцям, які телефонують на мобільний чи стаціонарний телефони. Перед тим, як почати панікувати, поставте якомога більше запитань людині, що з вами спілкується. Іноді достатньо лише одного запитання – «У яке місто до вас телефонують?», аби співрозмовник по той бік слухавки завершив діалог.
4. Не поспішайте перераховувати гроші на вказаний номер або віддавати їх особі, яка за них прийде – усе це різновиди вдало вибудованої схеми. Скажіть, що, аби зібрати необхідну суму, потрібно хоча б кілька хвилин. Використайте цей час, аби зв’язатися зі своїми близькими та порадитись із кимось із знайомих і розібратися у ситуації.
5. Зазвичай шахраї давлять на психіку. Аби втримати емоції під контролем, приберіть слухавку від вуха і порахуйте до десяти. Після цього усе почуте сприйматиметься з більш холодною головою.
Якщо ви отримали такий дзвінок відразу повідомляйте на спецлінію «102».
За інформацією Відділу комунікації поліції Рівненської області

1470

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...