26 лютого вважається Днем початку війни Росії проти України

26 лютого вважається Днем початку війни Росії проти України

Сьогодні, 26 лютого, Прощена неділя. Також 26 лютого вважається днем початку війни Росії проти України — День кримськотатарського супротиву російській окупації.

26 лютого 2014 р. в Сімферополі під стінами парламенту пройшли мітинги «за» і «проти» збереження територіальної цілісності України. Понад 10 тисяч кримських татар і людей інших національностей прийшли виступити проти можливих сепаратистських рішень Верховної Ради Криму. Їм протистояло до 5 тисяч активістів проросійських організацій. Після тривалої штовханини і низки дрібних зіткнень сепаратистів відігнали від кримського парламенту.

Але вже 27 лютого відбулося силове захоплення приміщення Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Півострів почали наповнювати військові без розпізнавальних знаків, так звані «зелені чоловічки», під якими маскувався спецназ ГРУ РФ. Самопроголошений «голова Ради міністрів АР Крим» Сергій Аксьонов звернувся до Путіна посприяти у «забезпеченні миру і спокою» на території Криму. І вже 1 березня Президент РФ Російський відправив до Ради Федерації пропозицію про введення російських військ у Крим. Обидві палати Державної думи 1 березня 2014 р. об 17:20 проголосували за введення російських військ на територію України і в Крим зокрема.


1648

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...