У Дубно утеплили багатоквартирний будинок за кошти ЄС

У Дубно утеплили багатоквартирний будинок за кошти ЄС

Утеплення та ремонт старих багатоповерхових будинків – нині актуальне питання для Дубно та інших населених пунктів Рівненщини, де житловий фонд, збудований у радянські часи, виглядає вже, м'яко кажучи, не дуже, та й із завданням збереження тепла в оселях громадян належним чином не справляється. Оскільки в більшості дубенчан немає коштів на те, щоб самостійно організувати ремонт та утеплення відразу цілої багатоповерхівки, а в державі, як завжди, не знаходиться фінансування на подібні проекти, допомогти містянам взявся Євросоюз.

Перший пішов: завершилися модернізація та утеплення одного будинку в рамках програми

У нашому місті реалізується проект місцевого розвитку, орієнтованого на громаду. Цього тижня дубенське ОСББ «Вікторія» прозвітувало про завершення ремонту підконтрольної йому багатоповерхівки. Ремонт був виконаний головним чином за кошти Європейського Союзу, а також гроші, виділені ООН за Програмою розвитку. Спочатку ремонтники гідроізолювали фундамент будинку, потім провели утеплення та вкрили поверхню красивою декоративною сумішшю. Спорудили відмостку – спеціальну конструкцію, яка покликана захищати фундамент від надмірного зволоження. А парапети стін зміцнили за допомогою металевих листів. Загалом капремонт цієї багатоповерхівки обійшовся у понад 86000 гривень, 50% вартості склали кошти, надані ЄС та ООН. Це не останній будинок у Дубно, що був відремонтований за вищевказаною програмою – загалом у нашому місті в даному проекті братимуть участь 11 ОСББ.

Скільки коштуватиме утеплення і ремонт багатоквартирних будинків у Дубно?

На ремонти дубенських багатоповерхівок планують витратити понад 3,2 мільйони гривень. 50% цієї суми нададуть ООН та ЄС, 45% профінансує міський бюджет, а люди, що живуть у цих будинках, сплатять усього 5%, тож фінансовий тягар для звичайних дубенських сімей буде не таким уже й важким, як у випадку, якби довелося утеплювати та ремонтувати дім власним коштом. Представники ОСББ кажуть, що в першу чергу ремонту потребують дахи дубенських багатоповерхівок, а також дуже треба утеплювати фасади. Крім того, в найближчі три роки в рамках цієї програми у Дубно планують реалізувати енергоощадні проекти. Після того, як завершать ремонт та утеплення житлового фонду, почнуть модернізувати приміщення шкіл міста.

2218

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...