На Дубенщині знову виявлено африканську чуму

На Дубенщині знову виявлено африканську чуму

У понеділок, 9 жовтня о 14 годині, до Дубенської районної державної лікарні ветеринарної медицини зателефонував приватний підприємець – власник свиноферми, та повідомив про захворювання свиней на його господарстві в урочищі «Знесення» Тараканівської сільської ради.




Група швидкого реагування виїхала в це господарство. На момент обстеження виявлено 33 голови живих свиней та 22 трупи свиней різних вікових груп, які знаходилися в клітках. У цьому господарстві свині утримуються в одному приміщенні.


 


Спеціалісти державної служби ветеринарної медицини Дубенського району відібрали патматеріал від 4 трупів свиней з різних вікових груп та направили в Рівненську регіональну державну лаболаторію ветеринарної медицини з подальшим направленням до Київського державного науково-дослідного інституту з лаболаторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, де встановлено захворювання свиней на африканську чуму.




10 жовтня отримано висновок про результати дослідження паталогічного матеріалу, в якому підтверджено захворювання свиней на африканську чуму.




Того ж дня було проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дубенській РДА. Рішенням даної комісії було затверджено план заходів з локалізації захворювання. Так, у господарстві запроваджено карантин. Там проведуть забій свиней безкровним методом та спалять їх.




У черговий раз ветеринари закликають людей бути обачливими. Хоч вірус і є безпечним для людини, проте захворювання здатне швидко розповсюджуватися. Хвороба легко переноситься. При випадках мертвих і хворих свиней відразу необхідно повідомити фахівців ветеринарної служби. Про це йдеться на сайті Дубенської РДА.

1408

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...