У суботу, 19 березня, буде Година Землі

У суботу, 19 березня, буде Година Землі

Наявність слідів техногенної катастрофи на нашій планеті — незаперечний факт. Ми дуже швидко, освоївши нові технології, егоїстично поспішаємо ставити їх «на благо» людства. Природа відпочиває. Але так буде не завжди. Про це вперше почали замислюватися, коли справили елементарні розрахунки і зрозуміли, що щось у людській діяльності не так. Як наслідок, у різних країнах на різних континентах стали організовуватися всілякі природоохоронні та екологічні товариства, організації і структури, проводитися акції та заходи щодо залучення уваги широкої громадськості до проблем природи та екології. Так виникла і організація WWF — Всесвітній фонд дикої природи, офіційна назва якої на цей момент World Wide Fund for Nature або «Всесвітній фонд природи». Ця організація спільно з австралійським виданням «The Sydney Morning Herald» наприкінці березня 2007 року провела цікаву і показову екологічну акцію: близько 2100 фірм і компаній австралійського міста Сідней, а також понад 2,2 млн його жителів вимкнули освітлення на одну годину. За цей час енергоспоживання міста було скорочено більше ніж на 10%, що в свою чергу сприяло і скороченню викидів вуглекислого газу в атмосферу. За підрахунками фахівців, ефект від акції був такий, що на той час нібито в місті на дорогах на 48 тисяч автомобілів стало менше. Цю акцію назвали «Година Землі». Ідея була хороша і прийняла щорічний характер, поширилася і стала популярна в багатьох країнах світу. Час проведення акції погоджено і початок цієї години вибрано о 20:30 в кожну останню суботу березня. У 2012 році в цій акції брало участь вже 147 країн і понад 5,4 тис. міст і населених пунктів.

Цьогоріч Година Землі буде у суботу, 19 березня, коли о 20:30 люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину. Окрім символічного вимкнення світла на годину, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності та безумовній користі щоденних дій кожного в сфері енергозбереження, ощадливого використання енергоресурсів тощо.

Минулого року Година Землі перетворилася в найбільший у світі природоохоронний рух – до акції приєдналися більше 7000 міст у 172-х країнах по всьому світі. До кампанії в Україні долучились більше 55-ти міст та містечок, серед них і Дубно, яке щороку приєднується до всесвітньої екологічної кампанії.

Цьогоріч у Дубні в рамках акції волонтерами будуть розповсюджені листівки щодо проведення кампанії «Година Землі», також 19 березня о 20:30 годині буде здійснено відключення мереж зовнішнього освітлення вулиць міста (вул. Сурмичі, Замкова, майдан Незалежності, Шевченка, Д.Галицького, Свободи, Острозького, Скарбова, Пекарська) на 1 годину та відключення на цей час підсвітки Державного історико-культурного заповідника.
Тож зробімо добру справу і долучаймося до кампанії «Година землі 2016»!
1618

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...