Новообрана голова Тараканівської громади консультується з експертами щодо подальшої роботи

Новообрана голова Тараканівської громади консультується з експертами щодо подальшої роботи

У Тараканівській громаді, що у Дубенському районі, 29 жовтня відбулися перші вибори голови та депутатів. До ОТГ увійшло 2 сільради, а це майже 4 тисячі населення. 


Голова з колегами приїхали на консультацію до фахівців з питань децентралізації – офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України. Наталія Сорочинська розповіла про плани на роботу у громаді, та які там є ресурси. Зокрема, у громаді є 2 школи, 3 ФАПи та один дошкільний навчальний заклад. Першочергово люди планували роботу на партнерських засадах. Відтак вже нині мають низку питань, як вирішувати ті чи інші організаційні моменти. 


Консультант з юридичних питань Василь Курилас детально розповів, що потрібно зробити першочергово, водночас, нагадав про прийняття закладів у комунальну власність територіальної громади. Людмила Кушнер, консультант з бюджетних питань, наголосила – до планування роботи потрібно підійти зважено, не поспішати з великою кількістю фахівців, адже тепер це витрати громади. Одразу ж потрібно повідомити людей про реорганізацію, а, можливо, і про звільнення. Та найголовніше – до кінця цього року прийняти бюджет на 2018 рік. Адже вже з нового року Тараканівська громада, як і інші новостворені, переходять на прямі міжбюджетні відносини з державою. Голова громади розповіла – першу сесію громади хочуть провести вже наступного тижня, тож вже складають основні питання, які варто вирішити першочергово. Про це повідомляє Рівненська ОДА.

1240

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...