У районній бібліотеці презентували книгу «Чеські некрополі біля Дубна і не тільки»

У районній бібліотеці презентували книгу «Чеські некрополі біля Дубна і не тільки»
У читальній залі районної бібліотеки відбулася презентація книги «Чеські некрополі біля Дубна і не тільки» члена Національної спілки краєзнавців України та члена Національної спілки журналістів України, володаря звання Заслужений для культури Польщі Чеслава Хитрого. Він написав та видав сім книг. 

Восьма книга автора розповідає про історію переселення чехів на Волинь в 80-ті роки минулого століття та про події післявоєнних років, коли змушені були покинути Україну. Вони залишивши по собі добрий слід і вписали славну сторінку в історію нашого краю. За більш як 100 років була створена потужна інфраструктура чеських поселень. Рівненська земля назавжди прийняла на вічний спочинок багатьох працьовитих і талановитих чехів. З часом цвинтарі стали занедбаними, а зовнішній вигляд пам’ятників дещо спотворився.

Автор вперше на Рівненщині дослідив і розповів гостям про чеські могили, зробив описи надгробків в Рівному та багатьох селах, де проживали чехи, сфотографував їх, склав перелік та видав вже другу книгу цієї тематики. В ній є описи надгробків в селах Мирогоща, Молодаво, Семидуби, Страклів, Білогородка та Софіївка на Дубенщині, Уїздці та Гільча Здолбунівського району і Золотіївського цвинтарю в Рівному. Про це повідомляє Дубенська РДА.
1369

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...