У поліції провели урок правового виховання

У поліції провели урок правового виховання

Днями на урок правового виховання до Дубенського відділу поліції прибули учні Мирогощанської ЗОШ. Що таке правопорушення та злочин, яким чином та кого закон карає за їх скоєння, дітям розповідали співробітники різних служб, що працюють на Пекарській, 10.


Знайомство школярів і правоохоронців розпочалось із перегляду фільму про те, хто такі поліцейські і з якою метою була створена така озброєна структура. Після цього екскурсію продовжив начальник ізолятора тимчасового тримання Ігор Гайбонюк. Діти на власні очі побачили «домівку» для тих, хто нехтує законами. 

А експерт-криміналіст Василь Чечун розповів юним гостям про специфіку своєї роботи та показав, як перенести на папір папілярний візерунок пальця, продемонстрував гіпсовий зліпок сліду взуття, що був вилучений на місці злочину. Не менш цікаво школярам було дізнатись, яким чином поліцейські маркують гроші, що «стануть чиїмось хабарем», та як за допомогою ультрафіолетового ліхтарика розпізнати мічені банкноти. 


Опісля інспектор з контролю за обігом зброї Дмитро Стеха лаконічно пояснив хлопцям та дівчатам, чим озброюється поліція та чим захищає громадян і себе при виконанні службових обов’язків. До речі, діти виявились досить обізнаними у цих питаннях, чим приємно здивували.


Ну а насамкінець, за традицією, ознайомчу зустріч профілактичного характеру підсумовувала працівник ювенальної служби Мирослава Вжос. Вона вкотре нагадала дітям, за що особи їхньої вікової категорії вже самостійно відповідають перед Законом, і як у майбутньому це може позначитись на їх біографії.


Також, окрім подібних уроків у відділі поліції, правоохоронці спілкуються зі школярами та студентами безпосередньо у їхніх навчальних закладах. Зокрема, днем раніше правила дорожнього руху повторювали гуртом вихованці Іваннівської ЗОШ. І так як кількість аварій на українських автошляхах невпинно росте, не буде зайвим щораз нагадати дітям основні вимоги правил поведінки на дорозі.


Подібні заходи поліцейські організовуватимуть і надалі, аби підростаюче покоління почувалося у безпеці та не робило необдуманих вчинків у майбутньому. Про це повідомляє Дубенський відділ поліції.

Фотогалерея:
У поліції провели урок правового виховання 0У поліції провели урок правового виховання 1У поліції провели урок правового виховання 2У поліції провели урок правового виховання 3У поліції провели урок правового виховання 4У поліції провели урок правового виховання 5
1234

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...