1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня — Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Згідно інформаційного бюлетеня ЮНЕЙДС за 2017 рік, глобальна статистика ВІЛ: з початку епідемії заразилися ВІЛ приблизно 76,1 млн людей; до червня 2017 року 20,9 мільйона людей отримували лікування в рамках антиретровірусної терапії; в 2016 році загальносвітове число людей, що живуть з ВІЛ, становило 36,7 млн людей, причому число нових випадків зараження ВІЛ склало 1,8 мільйона; тільки в 2016 році число людей, які померли від супутніх СНІДу хвороб, склало 1 мільйон. У 2016 році показник нових випадків зараження ВІЛ-інфекцією серед дорослих, за оцінками, знизився на 11% відносно 2010 року. Показник смертності внаслідок СНІДу знизився на 48% щодо пікового показника 2005 року.


З моменту проголошення України суверенною і незалежною державою розпочався новий етап розвитку прокуратури. Після прийняття та введення в дію з 1 грудня 1991 року Закону України «Про прокуратуру» і низки інших нормативних актів створена правова база організації і діяльності органів прокуратури незалежної України. Указом Президента України від 02.11.2000 року встановлено професійне свято — День працівників прокуратури — 1 грудня.


Також сьогодні День невролога.Неврологія, той розділ медицини, який займається насущними питаннями виникнення специфічних захворювань центральної і периферичної нервової системи людини, а також досліджує симптоматику, механізми розвитку та можливі способи діагностики, лікування або профілактики неврологічних захворювань.

1456

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...