Живи, польська культуро Дубенщини!

Живи, польська культуро Дубенщини!

Днями Товариство польської культури Дубенщини святкує 20-ту річницю своєї діяльності. Протягом багатьох років Дубенська центральна районна бібліотека є партнером у співпраці з товариством. Упродовж попередніх років, завдяки спонсорській допомозі товариства, документальні ресурси книгозбірні польською мовою поповнювалися 30-50-ма новими книгами, періодичними виданнями.

Для ознайомлення читачів з фондом польською мовою у бібліотеці було представлено книжково-ілюстративні виставки та тематичні стенди: «Література польською мовою», «Розмовляємо польською», «Польща: далека і близька». Щороку проводимо Дні польської культури, Дні Європи. Під час яких проходять конкурси читців, літературні години, присвячені творчості Ю. Словацького, Е. Ожежко, Г. Сенкевича, А. Міцкевича, засідання за «круглим столом», перегляди кінофільмів, віртуальні мандрівки. Також цікаво проходили Валентинкові зустрічі, Дні матері у дитячій бібліотеці.

Поряд із традиційними формами роботи в обслуговування читачів запроваджуємо новітні інформаційно-комп'ютерні технології. Так, для представників польської діаспори, створено електронні повнотекстові бази даних: «Національно-культурні товариства Дубенщини», «Славетні земляки», «Польський поет – А. Мальчевський», «Ю. Словацький: поляк, що належить Україні». В 2007 році Дубенська районна бібліотека, за підтримки товариства, отримала перший грант під назвою «Реалізуємо право на інформацію», який співфінансувався Міністерством закордонних справ Республіки Польща та місцевою владою. Саме тоді наші користувачі отримали безкоштовний доступ до світової мережі Інтернет, можливість працювати за персональними комп'ютерами, користуватись програмою SKYPE, електронною поштою та іншими електронними сервісами.

Протягом цих років спектр інноваційних послуг розширюється та вдосконалюється. У нинішньому, 2016 році, бібліотекою у партнерстві із Товариством польської культури Дубенщини та іншими національно-культурними осередками, було розроблено новий проект на конкурс Української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках», за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус+»). Тому ми сподіваємось, що наша співпраця буде продовжуватись і в майбутньому, на користь усієї багатонаціональної громади Дубенщини. Отож, користуючись нагодою, колектив Дубенської центральної районної бібліотеки щиро вітає Марію Божко – голову, усіх учасників Товариства польської культури Дубенщини із цим прекрасним молодим ювілеєм. Бажаємо міцного здоров'я, миру, благополуччя, добробуту Вам і Вашим родинам, наснаги та натхнення, великих здобутків у всіх справах, довгих років життя у родинному колі. Нехай дружні відносини єднають український та польський народи!

Людмила Кононова, директор Дубенської ЦРБ
1720

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...