Дитячий оркестр отримав нові музичні інструменти

Дитячий оркестр отримав нові музичні інструменти

Нещодавно для дитячого духового оркестру, що у Смизі на Дубенщині, придбали 9 музичних інструментів. Тож відтепер юні аматори гратимуть на новеньких трубі, валторні, тромбоні, тубі, двох баритонах та стількох саксофонах. Також використовуватимуть комбопідсилювач до басгітари.


«Оновлення матеріальної бази відбулося вперше за 45 років існування оркестру. До цього долучилися як область, так і місцева громада. Це доречно, адже, хоч усі діти і забезпечені інструментами, втім більшість з них необхідно ремонтувати», — розповідає  керівник та диригент оркестру Василь Гайдайчук.



За словами заступниці начальника управління культури та туризму Рівненської ОДА Світлани Хомяк, з обласного бюджету на інструменти виділили 100 тисяч гривень. Долучилася до фінансування й Смизька ОТГ – спрямували 95 тисяч.


Диригент юних музик переконаний, що це велика подія для колективу. Втім зізнається, що допомагають й спонсори. Завдяки їм торік купили сценічний одяг та ксилофон. Нині на ньому грає переселенка зі Сходу Вікторія Головко. Дівчина кілька років тому переїхала до Смиги з родиною із села Донецької області.



Нині в оркестрі займаються більше сотні дітей віком від 7 до 17 років не лише зі Смиги, а й навколишніх сіл. Адже альтернативою музичній грі є лише футбол. Оркестр виступає не тільки в Україні, а й за кордоном.


«Наш колектив дуже дружній. Ми почуваємося як велика родина. Адже в оркестрі грали або грають діти майже чи не з кожної родини селища. Приємно, що у нас є й традиція шефства – старші допомагають іншим. Діти щиро радіють за тих, хто вже грає на нових інструментах, та сподіваються на те, що й вони незабаром їх матимуть», — розповідає Василь Гайдайчук.



Дитячі надії не марні, запевняють у Смизькій ОТГ. Ще 100 тисяч гривень на поновлення матеріальної бази оркестру до ОТГ надійшло з Державного бюджету за програмою соціально-економічного розвитку територій.


Окрім того, у самій громаді запланували 300 тисяч гривень на оновлення інструментарію. А до відзначення 45-річчя зроблять ремонт класу, де займаються юні аматори, кажуть у Смизькій ОТГ. Про це повідомляють на сайті Дубенської РДА.


1413

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...