У Дубні відзначили День Соборності України

22 січня у Дубні на майдані Незалежності відзначили День Соборності України. Розпочався захід з флешмобу «Сила нації в її єдності», до якого долучились учні Дубенської ЗОШ №1, Дубенського НВК «Школа-гімназія», Дубенської ЗОШ №3, працівники Дубенської міської ради та закладів культури міста. По черзі люди в один голос декламували віршовані рядки про єдину Україну та, взявшись за руки, вигукнули «Слава Україні!» — «Героям слава!». Дубенчани разом виконали Гімн України. Цього дня люди поклали квіти до пам'ятника Борцям за волю та Незалежність України та до пам'ятних знаків Героям «Небесної Сотні» та воїнам УПА, пам'ятників Т.Г.Шевченку. Пісню «Батальйон небайдужих» на майдані Незалежності виконала Оксана Буханська.
У Будинку дітей та молоді усі охочі мали змогу переглянути документальні фільми про Соборність України. Своїми спогадами про 1990-ий рік, коли українці об'єднались у «живий ланцюг» від Києва до Львова та Івано-Франківська, поділились учасники тих подій, — письменник Микола Пшеничний та перший голова РУХу в Дубні Богдан Козловський. Не забули вшанувати і перших полеглих 22 січня 2014 року під час Революції Гідності — Сергія Нігояна та Михайла Жизневського. Дубенчани вшанували світлу пам'ять загиблих воїнів «Небесної Сотні» хвилиною мовчання.
Надвечір біля пам'ятника Борцям за волю та Незалежність України було проведено флешмоб «Вогні Соборності єднають Україну». Учасники акції сформували з засвічених лампадок карту цілісної України в її суверенних кордонах, чим продемонстрували єдність держави, українського народу та незламну віру в гідне майбутнє нашої країни. Про це йдеться на сайті міськради.
1002

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...