Вчителі майбутніх першокласників підвищували у Дубні кваліфікацію

Вчителі майбутніх першокласників підвищували у Дубні кваліфікацію
1 вересня 2018 року всі першокласники України прийдуть у Нову українську школу та навчатимуться за новим Державним стандартом початкової освіти. Ключовими особами реформи середньої освіти є вчителі, які мають реалізувати зміни – кожен у власному класі. Щоб підтримати педагогів на цьому шляху, Міністерство освіти і науки України почало масштабне підвищення кваліфікації вчителів – всі, хто навчатиме першачків з 1 вересня цього року, мають пройти перенавчання.
Тому 15 лютого 2018 року на Рівненщині на базі 18 локальних центрів за участю 29 регіональних тренерів розпочали підвищення кваліфікації 912 учителів закладів загальної середньої освіти, які навчатимуть учнів перших класів у 2018-2019 навчальному році. 
Один з таких центрів 15 та 16 лютого працював у Дубенській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №6. Вчителі майбутніх першокласників міста Дубна, Привільненської та Мирогощанської ОТГ підвищували свій професійний рівень під керівництвом досвідченого тренера  – Салтишевої Вікторії Михайлівни, завідувачки кабінету дошкільної та початкової освіти РОІППО. 
Упродовж першої сесії розпочато обговорення викликів, що стоять перед початковою школою, мети та головних компонентів Нової української школи, серед яких – дитиноцентризм, компетентнісний підхід та педагогіка партнерства, визначення нових професійних ролей і завдань сучасного вчителя в контексті реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти та особливостей розвитку дітей 6-7 річного віку. Про це повідомляє Дубенська міська рада.
1013

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...