Дубенчан будуть вчити сортувати сміття

Дубенчан будуть вчити сортувати сміття
У міській раді Дубна 22 лютого відбулася нарада-зустріч з представниками громадської організації «Країна зелених змін». З 1 січня 2018 року введено в дію вимоги Закону України «Про відходи», відповідно до яких на сміттєзвалищах забороняється захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів.

 На виконання пункту і статті 32 Закону необхідно на територіях населених пунктів активізувати роботу з роздільного збору твердих побутових відходів, зокрема:
— передбачити майданчики для сміттєзбірників;
— закупити та встановити контейнери для роздільного збору твердих побутових відходів;
— залучити підприємства, установи, організації до процесу роздільного збирання твердих побутових відходів;
— створити мережу приймальних пунктів вторинної сировини;
— проводити роз'яснювальну роботу серед населення щодо роздільного сортування відходів.


З метою проведення роз'яснювальної роботи представники громадської організації «Країна зелених змін» запропонували провести екологічні уроки в навчальних закладах щодо роздільного збирання корисних компонентів з відходів. Також запропоновано встановити в приміщеннях закладів освіти, культури, медицини, офісних приміщеннях всіх форм власності по чотири спеціальні контейнери для роздільного збирання поліетилену, паперу, скла, металу, які було презентовано під час зустрічі.
Найближчим часом в порядку експерименту планується проведення вказаних заходів в одній зі шкіл міста для розповсюдження такого досвіду в усіх бюджетних організаціях.
По завершенню зустрічі спеціальні контейнери для роздільного збирання поліетилену, паперу, скла, металу були встановлені у приміщені міської ради. Про це повідомляє прес-служба міськради.
1088

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...