У замку відбувся XII Міжнародний конкурс польської поезії ім. Мальчевського

У замку відбувся XII Міжнародний конкурс польської поезії ім. Мальчевського
24 березня в приміщенні палацу князів Любомирських Державного історико-культурного заповідника м.Дубно відбувся XII Міжнародний конкурс польської поезії ім. А.Мальчевського, присвячений 225-ій річниці з дня народження поета. Організаторами заходу стали громадська організація «Клуб інтелектуальних жінок Дубенщини „Волинська азалія“» та Дубенська міська рада за підтримки народного депутата України Олександра Дехтярчука.

У конкурсі взяли участь учні та студенти віком від 8 до 18 років загальноосвітніх шкіл, коледжів та ліцеїв, позашкільних навчальних закладів та закладів Дубна, Дубенщини та інших регіонів України. Розпочався захід запалюванням свічки пам’яті видатному поету, земляку, засновнику української школи в романтичній польській поезії. 

Привітали учасників конкурсу та усіх шанувальників творчості А. Мальчевського — міський голова Василь Антонюк, заступник міського голови Василь Скринчук, помічник народного депутата України Олександра Дехтярчука Андрій Пахолок, настоятель дубенського костелу Св. Яна Непомука Мартін Цісельській, делегація польських вчителів з гміни Котунь, знані місцеві митці Микола Тимчак, Микола та Любов Пшеничні, які звернулись до учасників конкурсу з вітальним словом та увійшли до складу журі.
У рамках конкурсу відбулась виставка творчих робіт «Антоній Мальчевський і Дубно», на якій було представлено 15 робіт. Переможці та учасники конкурсу отримали від організаторів дипломи та подарунки. Про це повідомляє Дубенська міськрада.
1217

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...