Усі перші класи на Рівненщині безкоштовно отримають набори LEGO

Усі перші класи на Рівненщині безкоштовно отримають набори LEGO

Усі перші класи в Україні, що навчатимуться з 1 вересня 2018 року, безкоштовно отримають набори LEGO, які допоможуть впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес


Відповідний Меморандум про взаєморозуміння було підписано між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation.


Документ передбачає, що The LEGO Foundation безкоштовно забезпечить наборами усі перші класи (близько 17 тисяч шкіл з усієї України) протягом 2018-2019 року. Також компанія допоможе педагогам опанувати методики для ефективного використання конструкторів у навчанні.


Перша вантажівка з безкоштовними наборами LEGO для 100 шкіл, що пілотують новий Держстандарт за реформою Нова українська школа, виїхала з Данії до України 20 березня 2018 року. Планується, що набори потраплять в Україну до 31 березня 2018 року. Так, перші класи отримають набори «Шість цеглинок» для кожного учня та по набору «LEGO Play Box» на кожен такий клас.


Слід додати, що з 2018 року тренерами The LEGO Foundation було проведено тренінги з упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання для 700 педагогів: вчителів перших класів 100 пілотних шкіл, заступників директорів та психологів. Загалом відбулося 25 тренінгів, до яких долучалися і методисти методичних центрів, представники обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.


Тренерами The LEGO Foundation також проводяться тренінги для регіональних тренерів Нової української школи. На сьогодні вже завершено тренінги в 20 регіонах України. Їх пройшли 792 особи.


Довідково:


Загалом МОН співпрацює з The LEGO Foundation починаючи з 2010 року. Спочатку до спільного проекту «Сприяння освіті» було залучено заклади дошкільної освіти. Зараз до проекту залучено 110 тис. дітей та 4,5 тис. педагогів.


У 2014 році Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти було проведено моніторингове дослідження ефективності впровадження проекту, яке показало позитивний вплив гри з LEGO на розвиток мовлення, мислення, вміння працювати в команді та комунікувати один з одним у дітей.

1240

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...