У Дубні організовують Другий благодійний забіг «Почуй мене»

У Дубні організовують Другий благодійний забіг «Почуй мене»
Уже, мабуть, кожен дубенчанин знає, що живе у місті такий гарний півторарічний хлопчик Матвійко Стрільчук. І на перший погляд – це звичайна життєрадісна дитинка, але коли вступаєш з хлопчиком у контакт, то розумієш, що він зовсім тебе не чує. Лікарі поставили йому діагноз — двобічна сенсоневральна глухота. Кожен день у житті та розвитку Матвійка — на вагу золота, тому чекати роками на безкоштовну операцію – не вихід. А щоб зробити позачергову термінову операцію, треба близько 30 тисяч євро. Родина Стрільчуків ось уже декілька місяців збирає необхідну суму, мама Оксана навіть взялася випікати оригінальне печиво та інші солодощі, щоб збирати кошти шляхом продажу смаколиків. Але, приклавши багато зусиль, організувавши чимало благодійних акцій, поки що вдалося зібрати лише трохи більше третини від необхідної суми. 

Тому небайдужі дубенчани, щоб приблизити день операції, і разом з тим, щоб пропагувати здоровий спосіб життя, спорт, щоб об’єднати людей, вирішили організувати другий благодійний забіг. Нагадаємо, що минулого року на День незалежності України, 24 серпня, у місті організовували Перший забіг «Благодійний кілометр», на якому збирали кошти на лікування 2-річного Макарчика Гука, який більшу частину свого віку перебуває у реанімації та підключений до апарату штучного дихання. Понад 300 людей тоді погодилося взяти участь в благодійній акції та пробігти свій кілометр. Бігли, як 2-річні, так і 60-річні, як школярі, так і чиновники. У результаті, вдалося зібрати майже 30 тисяч гривень. Тому, зважаючи на такий успішний минулорічний досвід, ініціатори взялися організовувати подібний забіг і для Матвійка. Оскільки кожен день важливий для здоров’я та розвитку хлопчика, тому вирішили не відкладати цей захід на серпень, а провести його 1 червня, приурочивши Дню захисту дітей.

Минулого тижня ініціатори-журналісти разом з начальником відділу культури та туризму Тетяною Єфімчук, начальником відділу молоді, фізкультури та спорту Ольгою Кобилянською, головним спеціалістом цього ж відділу Богданом Кучмеєм зібралися, щоб обговорити та узгодити деталі забігу. Окрім них, до організації долучаються і місцевий виробник спортивного одягу GERA, і Rivne Running Club. 

У результаті зустрічі було остаточно вирішено, що забіг відбудеться 1 червня на 16.00. Як і минулого року, учасники бігтимуть по головній дорозі від «Фокстроту» у бік зупинки «Дитячий світ». Роздільно бігтимуть діти, дорослі та команди. Кожному учаснику передбачені дипломи та ексклюзивні дерев’яні медалі від Сергія Раковського, представника «Файних штучок». Окремі призи плануються для переможців.

Дитячий забіг ділиться на три категорії: діти до 6 років (бігтимуть 300 метрів), від 7 до 10 років (500 метрів) та від 11 до 14 років (800 метрів). Учасники від 15 років та до безкінечності – це вже доросла категорія. Дорослі бігтимуть 1 кілометр, як і торік. Кожен бажаючий може побігти або індивідуально, або в команді, яка має складатися з 5 чоловік. Минулого року було сформовано 20 команд. Організатори сподіваються, що цьогоріч буде ще більше. За декілька днів, завдяки персональним зверненням до потенційних учасників та через Фейсбук, вдалося зареєструвати 7 команд-учасниць («Поліція», «Преса», «РДА», «Батьківщина», «Солідарність», «Прокуратура», «Свобода») кількадесят індивідуальних бігунів та стільки ж дітей.

Усі новини та деталі щодо забігу можна знайти у Фейбуці, зокрема у спільноті «Благодійний забіг – Почуй мене». Зареєструватися на цю подію можна до 20 травня, зателефонувавши за номером – 063 199 08 37 — Мар’яна (реєстрація дітей), 095 086 79 54 – Ксеня (індивідуальний та командний забіги). Також велике прохання відгукнутися волонтерам, які допоможуть в організаційних моментах безпосередньо в день забігу.

Для дітей участь цьому заході безкоштовна, за індивідуальний забіг учасник має заплатити 50 гривень, а від команди — 500 гривень. У команді 5 осіб. Звичайно, якщо є можливість та бажання, то можна дати на благодійність і більше. Це особиста справа кожного. 

До слова, на День захисту дітей 1 червня, у місті планується чимало цікавих заходів, які триватимуть від ранку і до завершення благодійного забігу. Паралельно на центральній площі діятимуть дитячі розваги, можливо, навіть ярмарок. До речі, мама хворого хлопчика Оксана Стрільчук підготує смачне медове «благодійне» печиво і спеціально до забігу «Почуй мене», тому кожен зможе скуштувати смаколик та разом з тим допомогти маленькому Матвійку почути цей світ.

Про це йдеться в газеті «Замок», автор — Мар’яна Росоловська 


940

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...