До уваги користувачів субсидією!

До уваги користувачів субсидією!
Управління праці та соціального захисту населення Дубенської міської ради повідомляє про зміни до порядку надання субсидії:
Подання нових заяви та декларації
Постановою КМУ від 27.04.2018 № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів від 28 грудня 2016 р. № 1022» затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Так, з 1 травня 2018 р. призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:

  • внутрішньо переміщені особи;

  • особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;

  • особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);

  • особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають;

  • непрацюючі особи працездатного віку, в яких відсутні доходи або доходи менші від мінімальної заробітної плати.

Термін, на який призначається субсидія
Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням на відповідний сезон:
неопалювальний (до вересня включно) або опалювальний (до квітня включно), а на наступний період – без звернення, за виключенням окремих категорій отримувачів.
Таким чином, призначення субсидії здійснюється двічі на рік.
Так, з 1 травня 2018 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг призначаються до вересня 2018 року включно.
Субсидія для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу, як і раніше, призначається на календарний рік.
Призначення субсидії за рішенням комісії
Субсидія призначається за рішенням комісії (у тому числі на наступний період) у таких випадках:
-    на понаднормову площу житла (збільшену не більше ніж 30%) непрацюючим непрацездатним особам;
-    за наявності транспортного засобу (у тому числі у членів сім’ї), з дати виписку якого минуло менше 5 років;
-    якщо у працездатної особи відсутній дохід або її дохід менший від мінімальної заробітної плати та/або вона не сплатила єдиний соціальний внесок у мінімальному розмірі (крім тих, хто перебуває а обліку в службі зайнятості або отримує один із визначених видів допомоги, яким субсидія призначається на загальних підставах). Таке рішення не може бути прийнято щодо осіб, які перебували за кордоном більше 60 діб. В містах обласного значення таке рішення може бути прийняте лише щодо осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. При цьому контролюється сплата особами єдиного соціального внеску протягом терміну дії субсидії;
-    у разі купівлі (або набуття права власності) житла, земельної ділянки, товарів або оплати послуг на суму більше 50 тис. грн.;
-    за наявності заборгованості з оплати послуг, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
-    за фактичним місцем проживання за наявності договору оренди житла;
-    за фактичним місцем проживання внутрішньо переміщеним особам; 
-    без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих (враховуючи норми щодо розміру отриманих ними доходів та перебування за кордоном).
Комісія визначає кількість осіб у домогосподарстві у разі неотримання на запит відомостей про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та за наявності розділених особових рахунків.
Припинення раніше призначеної житлової субсидії
Припинення надання раніше призначеної житлової субсидії здійснюється за рішенням комісії за поданням структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, виконавців комунальних послуг у разі, коли:
— домогосподарству припинено надання житлово-комунальної послуги внаслідок того, що громадянин має заборгованість із сплати обов’язкової частки платежу за житлово-комунальні послуги, встановлену йому під час призначення житлової субсидії і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день припинення надання такої послуги (послуг);
— громадянин має заборгованість із сплати обов’язкової частки внеску/платежу об’єднанню на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком, встановлену йому під час призначення житлової субсидії і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день внесення подання об’єднанням;
— у заяві та/або декларації громадянин зазначив недостовірні дані, що вплинуло на встановлення права на житлову субсидію або визначення її розміру на суму, яка перевищує 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день призначення житлової субсидії;
— виникли обставини, що унеможливлюють надання житлової субсидії, зокрема у разі переїзду домогосподарства в інше житлове приміщення (будинок), іншу місцевість, у разі смерті одинокої особи;
— під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства державним соціальним інспектором виявлено ознаки порушення норм законодавства щодо призначення житлової субсидії, які вплинули на право призначення житлової субсидії або визначення її розміру на суму, яка перевищує 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день призначення житлової субсидії;
— громадянин, якому призначено житлову субсидію, звернувся із заявою про припинення її надання.
Надання житлової субсидії у зазначених випадках припиняється з місяця, наступного за місяцем, в якому їх виявлено.
Повернення залишків невикористаних сум субсидій
Постановою передбачено повернення до державного бюджету виробниками/виконавцями послуг сум невикористаних субсидій двічі на рік: після закінчення опалювального сезону та після закінчення неопалювального сезону.
Крім того, повертатимуться до бюджету невикористані суми субсидії на оплату природного газу та електричної енергії, що використовуються не тільки для опалення.
Сплата за послуги отримувачами субсидії
Постановою введено обов’язок для громадян, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, щомісячно сплачувати обов’язкову частку плати за послуги незалежно від обсягу спожитих послуг. У разі несплати обов’язкової частки плати надання субсидії припиняється за поданням надавачів послуг.
За консультацією звертатися в управління праці та соціального захисту населення Дубенської міської ради, за адресою м. Дубно, вул. Кирила та Мефодія, 16, та за номером «гарячої лінії» 3-23-81.
1198

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...