Смизький духовий оркестр відзначив ювілей

Смизький духовий оркестр відзначив ювілей

Днями духовий оркестр у Смизькому будинку культури відзначав своє 45-річчя. На урочистості завітали обласне та районне керівництво – заступник начальника відділу культури Світлана Хомяк, голова Дубенської райдержадміністрації Юрій Парфенюк, голова Дубенської районної ради Олександр Козак. На визначному святі також були присутні гості з Республіки Польща – делегація з ґміни Котунь, Седлецького повіту, на чолі з головою ґміни Ґжеґошом Ґуралом.


На сцену учасники знаменитого оркестру підіймалися повз справжній живий коридор. Особливу увагу приділили Василю Гайдайчуку, який усі ці 45 років був незмінним керівником оркестру – його зустріли квітами та гучними аплодисментами, адже половина присутніх – випускники Василя Даниловича.


Майже 3 години колектив ділився своїм талантом, дарував глядачам відомі твори у власному незвичному виконанні. Впродовж усієї концертної програми випускники ділилися теплими спогадами, гості дарували подарунки. Зокрема Василь Гайдайчук був нагороджений почесними грамотами облдержадміністрації та райдержадміністрації.


Багато випускників досі не залишили це мистецтво і працюють у різних музичних сферах та оркестрах, як на теренах Батьківщини, так і поза її межами.


Хвилиною мовчання колектив і присутні вшанували померлих випускників, та в честь них запалили свічки пам'яті. Окремими подяками були нагороджені випускники учасники АТО та волонтери.


Варто відзначити, що за 45 років існування колективу, було проведено понад 10 тисяч репетицій, зіграно 1248 концертів, випущено 568 випускників. Цікаво також, що попри усі досягнення у конкурсах, виступи на різних святах, оркестр у своїй історії має один унікальний здобуток – Смизький духовий оркестр є першим духовим оркестром, який зіграв гімн України на г. Говерла на висоті 2061 м. (2006 р). 


На завершення свята керівник оркестру подякував присутнім за підтримку та відзначив, що й надалі буде віддавати всі свої сили дітям, бо має нові, не менш амбітні плани щодо майбутнього колективу. Про це повідомляє Дубенська РДА.

1263

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...