З дубенчанами зустрівся відомий перекладач Острозької Біблії Рафаїл Турконяк

З дубенчанами зустрівся відомий перекладач Острозької Біблії Рафаїл Турконяк
24 травня до Дубна на запрошення міської влади завітала надзвичайно цікава та непересічна особистість — лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка, перекладач «Острозької Біблії» сучасною українською мовою, архімандрит Греко-Католицької Церкви, доктор богослов'я  Рафаїл Турконяк. З цієї нагоди в Будинку дітей та молоді відбулася творча зустріч «Таємниці української Біблії».

З вітальним словом до поважного гостя та усіх присутніх звернувся міський голова Василь Антонюк, на чиє прохання учасники заходу вшанували світлу пам'ять загиблого напередодні в районі проведення Операції Об’єднаних Сил на території Донецької області бійця з Дубна Жукова Івана Всеволодовича. Також на заході виступив голова Західного відділення Українського Біблійного товариства Віталій Войтович, який передав бібліотечним закладам міста набори Біблій. Подарунки у вигляді Біблії від Біблійного товариства отримали й гості заходу, на телефони яких був завантажений електронний варіант цієї Книги. 

Архімандрит Рафаїл Турконяк розповів про історію перекладу текстів Острозької Біблії українською мовою, адже першу спробу перекладу він розпочав ще в 1970 році, на що витратив понад 30 років. Як стверджує отець Рафаїл, проблема такого тривалого перекладу виникла через те, що потрібно було знайти першоджерела. Священнодіяч відповів на запитання учасників зустрічі, побажав молоді читати Біблію, щоб прожити гідно життя.
Творчі виступи підготували вихованці Дубенського християнського навчально-виховного комплексу «Премудрість”, молодіжний гурт релігійної громади євангельських християн-баптистів /незалежних/ церкви „Віфанія” м. Дубно, камерний квартет з м. Луцька. У фойє закладу були встановлені стенди з висловами відомих людей на біблійну тематику та діяла виставка-продаж Українського Біблійного товариства. Про це повідомляє Дубенська міськрада.
802

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...