Суд повернув державі земельну ділянку, яка знаходиться у центрі Дубна

Суд повернув державі земельну ділянку, яка знаходиться у центрі Дубна
Господарський суд Рівненської області визнав обґрунтованими доводи органів прокуратури Рівненської області та зобов’язав приватне підприємство повернути державі земельну ділянку вартістю майже 1,3 млн. грн., що розташована у центрі м. Дубно.
Прокурори встановили, що договір оренди 0,2 га землі, з призначенням для обслуговування виробничих будівель, укладений між Дубенською міською радою та підприємством, закінчився. Однак орендар не здійснив жодних заходів щодо повернення земельної ділянки у власність держави.

Внаслідок таких протиправних дій орган місцевого самоврядування був позбавлений можливості розпоряджатись згідно чинного законодавства спірною земельною ділянкою, отримувати орендну плату, регулювати земельні відносини з метою створення умов для раціонального використання й охорони земель.

У зв’язку з цим  Дубенська місцева прокуратура пред’явила до суду позов до товариства з вимогою повернути державі, в особі Дубенської міської ради зазначену земельну ділянку. Як результат – 15.05.2018 судом підтверджено законність вимог прокуратури та її позовні вимоги задоволено у повному обсязі.
Таким чином органи прокуратури Рівненщини захистили інтереси держави у сфері земельних правовідносин та через суд домоглися повернення з незаконного володіння землі вартістю майже 1,3 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.
890

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...