Дубенчани урочисто відзначили День Соборності України

Дубенчани урочисто відзначили День Соборності України
22 січня у Дубні відбулися урочисті заходи з нагоди 100-річчя від дня проголошення Акта Злуки та Дня Соборності України. Під бій дзвонів Свято-Іллінського собору дубенчани зібралися біля пам'ятника Т.Г. Шевченку. Керівники міста та району, представники влади та громадськості поклали квіти до монументу.

Після цього кілька сотень дубенчан під звучання патріотичних пісень пройшлись урочистою ходою центральною вулицею міста. Очолили святкову колону півсотні прапороносців з державними знаменами в руках. Окрім того, жовто-блакитні прапорці були роздані учасникам ходи, тож колона рясно майоріла державною символікою.

На майдані Незалежності керівники поклали квітидо пам'ятника Борцям за волю та незалежність України. Після цього усі присутні, взявшись за руки, спільно виконали Гімн України.  

Продовжились урочистості в Будинку дітей та молоді, де відбулася літературно-мистецька композиція «Соборна мати Україна, одна на всіх як оберіг”. Із Днем Соборності усіх присутніх  привітали міський голова Василь Антонюк, активний учасник державотворчих подій кінця 80-х років — початку 90-х Микола Тимчак, голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк.

Творчі виступи підготували юні вихованці та працівники міського будинку культури, навчальних закладів міста, Дубенської школи мистецтв. Не забули цього дня згадати загиблих Січових Стрільців, Героїв Небесної Сотні, воїнів, які віддали свої життя на Сході України. Усіх їх під пісню „Плине кача” вшанували хвилиною мовчання. Глядачі мали змогу переглянути коротке відео про історію Злуки до 100-річчя Соборності України. 

Також в цей день квіти шани лягли до пам'ятного знаку УПА, пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні, пам'ятного знаку Степану Бандері, пам'ятних знаків закатованим воїнам УПА та вшануванню Незалежності України від вихідців з Канади. Про це повідомляє Дубенська міська рада. 
622

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...