На Рівненщині скеровано до суду десять адмінматеріалів за порушення виборчого законодавства

На Рівненщині скеровано до суду десять адмінматеріалів за порушення виборчого законодавства

Із початку року до поліції області надійшло 15 повідомлень про події, пов’язані із порушенням виборчого законодавства. Один із зареєстрованих фактів не підтвердився, а інші 14 — стосуються розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації без вихідних даних.


Зокрема, найбільше порушень зафіксовано у Рівному, де на агітматеріалах кандидатів у Президенти  відсутні відомості про установу, яка здійснювала друк, тираж, інформація про відповідальних за випуск осіб та замовника відповідних матеріалів. Аналогічні факти зареєстровані у Сарнах, Дубні та Млинові.


На осіб, причетних до вчинених правопорушень за частиною 2 статті 212-13 КУпАП, складено десять протоколів та адмінматеріали скеровані до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у виді накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Іще за чотирма фактами триває перевірка, встановлюються особи, причетні до вчинених адмінпорушень.


Нагадаємо, що з метою дотримання усіма учасниками виборчого процесу чинного законодавства поліцейські спільно з громадським об’єднанням «ОПОРА» проводять рейди по всій області. Відділ комунікації поліції Рівненської області

639

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...