Шахраї не сплять! Але дубенчани вже в курсі їхніх «розводів»

Шахраї не сплять! Але дубенчани вже в курсі їхніх «розводів»

Скільки людей не попереджай, вони все одно потрапляють на гачок різного роду шахрайських схем. В багатьох випадках ошукані люди не звертаються до правоохоронних органів з відповідними заявами. Причини на те різні – сума, перерахована шахраям надто мала, невіра в повернення втрачених коштів та й просто соромно за те, що стали жертвою банального «розводу» зловмисників.

Сьогодні історія про «нічні розводи».

Шахраї дзвонять вночі, найчастіше представляються працівниками правоохоронних органів і розповідають неймовірну історію про халепу, в яку втрапив хтось із ваших рідних. Аби «відмазатися» від міліції пропонують угоду – ви перераховуєте певну суму грошей через термінал на картковий або мобільний рахунок, натомість вони звільняють вашого родича.

У таку шахрайську схему мало не втрапила 56-річна дубенчанка Інна. Жінка проживає сама. 23-річний син на заробітках за кордоном. Проте, коли їй подзвонили вночі і сказали, що син став учасником ДТП і щоб його врятувати необхідно перерахувати 4 тисячі гривень на картковий рахунок, пані Інна й не подумала запитала хто дзвонить, як син опинився в Україні та й взагалі як міг потрапити в ДТП і від чого чи від кого його треба рятувати. Жінка мерщій побігла по сусідах дозбирати необхідну суму (певні заощадження мала, та їх було недостатньо для «порятунку» кровиночки). У першій же хаті жінці дали гроші, але не зупинили, адже не мали підозри, що уся ця неприємна історія – вигадка шахраїв.

Серед ночі жінка вбігла у один з дубенських супермаркетів. Але тут виникла ще одна проблема – пані Інна не вміє користуватися терміналом. Охоронець супермаркету помітив стурбовану жіночку, підійшов до неї та запропонував свою допомогу. Жінка поспіхом розповіла неймовірну історію про сина, на що охоронець посміявся і заборонив бідолашній перераховувати гроші, адже це шахрайство чистої води. Лише після настанов мудрого чоловіка пані Інна подзвонила до сина за кордон і переконалася що з ним усе гаразд. До міліції жінка не зверталась, проте, маючи напівгіркий досвід, більше не віритиме телефонним нісенітницям.

Добре те, що добре закінчується. А ви будьте пильні, адже шахраї не сплять!

2343

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...