Сесія міської ради була напрочуд спокійною

Сесія міської ради була напрочуд спокійною

Чергова дев'ята сесія Дубенської міської ради відбулася 22 квітня. Напрочуд спокійним видалося засідання – чи то конфліктних питань не було, чи то перед Великодніми святами людям було не до суперечок. А питань розглянули чимало – 132, прийнявши 122 рішення. Розпочалася сесія традиційно – з розгляду депутатських запитів, але перед тим депутати проголосували за внесення змін до Статуту територіальної громади м. Дубна, яким встановлено дату Дня міста Дубна 2 серпня. Щодо запитів, то здебільшого вони стосувалися асфальтування та ремонту доріг, зокрема вулиць Івасюка, Кременецькій, освітлення вул. Панаса Мирного, облаштування зупинок на вулицях М'ятинській, Вигнанці, на Шибиній, а також був запит встановити зупинку напроти 9-поверхівки. Також народні обранці схвалили звернення депутатів Дубенської міської ради до Рівненської обласної державної адміністрації про запобігання необґрунтованому скороченню ліжкомісць у КЗ «Пологовий будинок» Дубенської міської ради.

Потому розпочався розгляд основних питань. Начальник фінансового управління Світлана Розмислович інформувала про виконання бюджету міста за І квартал 2016 року, про внесення змін до бюджету міста на 2016 рік, внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку міста Дубна на 2016 рік. Звернулися депутати Дубенської міської ради до депутатів Дубенської районної ради, щоб останні виділили цільові кошти (субвенції) з бюджету Дубенського району на 2016 рік на надання послуг жителям Дубенського району комунальними закладами міста.
Також підтримали обранці звернення Млинівської районної ради Рівненської області до Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України щодо законодавчо гарантованого забезпечення пацієнтів, які перенесли операції трансплантації донорської нирки, імуносупресивними препаратами та іншими життєво необхідними медикаментами. Проголосували депутати і за виділення матеріальної допомоги для семи людей.

Щодо надання дозволу на передачу в оренду громадській організації «Обласна Федерація Рівненщини – Кіокушин Карате» підвального приміщення будинку на вулиці Острозького, то депутати проголосували за те, щоб дати в оренду приміщення, але без права зміни цільового призначення та приватизації.

Не оминули й цього разу питання про фінансову підтримку колективу центральної районної лікарні. Адміністрація закладу має перереєструвати юридичну адресу з Верби у Дубно, а натомість депутати на заробітну плату медикам виділили поки що 200 тисяч гривень із міської казни.

Також депутатами затверджено Програму підтримки громадської організації «Драгонбот-клуб „Гетьман“ у 2016 році, Програму розвитку земельних відносин у м.Дубні на 2016-2020 роки та перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг».

У пообідній порі перейшли присутні до розгляду земельних питань, яких у порядку денному було більше сотні. Особливих конфліктів не виникало, проте затримало увагу питання про торгову точку у мікрорайоні 5-ої школи. Жінка хотіла приватизувати земельну ділянку, але їй відмовили, адже вона незаконно збудувала там торгову точку. Працюватиме магазин і надалі, але без приватизації.
1578

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...