На шляху до здійснення мрії

На шляху  до здійснення  мрії

16-17 квітня у мальовничому місті Житомирі відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс молодих митців музичного, театрального, хореографічного та образотворчого мистецтва «Хочу стати зіркою України». Головним ініціатором та організатором конкурсу вже не перший рік поспіль виступає Житомирський інститут культури і мистецтв Національної академії керівних кадрів культури та мистецтв. В організації конкурсу взяли участь: Міністерство культури України; Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв; управління культури, управління освіти і науки та департамент сім'ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації; управління освіти та управління культури Житомирської міської ради.

Місто Дубно цьогоріч на конкурсі представляла вихованка зразкової лялькової студії «Сонечко» Будинку дітей та молоді, неодноразова переможниця конкурсів читців-декламаторів Софія Макарук, яка завоювала почесне ІІ місце і стала лауреатом ІІ ступеню.

Сьогодні маємо нагоду з нею поспілкуватися.

-Софіє, поділися своїми враженнями від участі у конкурсі «Хочу стати зіркою України».

-Я дуже рада, що у мене була можливість стати учасницею такого великого і важливого конкурсу. Звичайно, я хвилювалася. Але моє бажання перемогти чи завоювати призове місце було настільки сильним, що, опанувавши свої емоції і переживання, я гідно представила своє місто Дубно на фестивалі.

-Як оцінюєш виступи інших учасників? Чи відчувала ти конкуренцію?

-Багато конкурсантів, на мою думку, заслуговували на призові місця, адже виступ кожного учасника вражав майстерністю, досконалістю, високим рівнем підготовки. Коли відчуваєш конкуренцію, тоді з'являється ще більша воля до перемоги. А суперники були неабиякі: у моїй номінації брало участь 50 читців-декламаторів з усієї України.

-Декламування якого твору ти представила на розсуд журі?

-Я дуже люблю творчість великого українського поета Тараса Шевченка. Кілька років поспіль я брала участь і ставала переможницею міського та обласного етапів огляду-конкурсу читців-декламаторів, юних поетів «Живи, Кобзарю, в пам'яті людській!». Тому в Житомирі я виступила з поемою «Іржавець».

-Скажи, хто оцінював ваші виступи?

-До складу журі входили артисти, спеціалісти у сфері мистецтва. Зокрема, головою журі був народний артист України Юрій Градовський, співголовою — народний артист України Леонід Данчук. З гордістю і приємністю усвідомлюю, що мене, виховану лялькового театру, оцінювали визнані і шановані митці.

-Конкурс відбувався у Житомирі. Розкажи, чим сподобалося тобі це місто?

-Я вперше відвідала місто Житомир. І дуже рада, що це відбулося навесні, адже, як відомо, у цьому місті багато парків, скверів, зелених насаджень. У цій порі все оживає, зеленіє та радує цвітінням. У вільний час ми прогулювалися вулицями цього старовинного міста, милувалися його пам'ятками та архітектурними спорудами. Гала-концерт переможців та призерів конкурсу відбувався в обласній філармонії ім. Святослава Ріхтера. Це надзвичайно гарна і велична будівля з розкішними залами та лункими коридорами. Після поїздки я ще кілька днів була під враженнями і захопленням від цього славетного міста.

-Диплом ІІ ступеня на такому престижному конкурсі – це велике досягнення, багато щоденної наполегливої праці і безліч репетицій. Кому завдячуєш своїм успіхом?

-Уже 5 років я є вихованкою зразкової лялькової студії «Сонечко» Будинку дітей та молоді і за цей період неодноразово ставала переможницею та призером різних конкурсів декламаторського мистецтва міського, обласного та Всеукраїнського значення. Успіхом я завдячую своєму керівникові, відміннику освіти України Тамарі Сергіївні Угаровій і вважаю, що це – наш спільний успіх, спільна мета і досягаємо ми її спільними зусиллями. Своїм прикладом і любов'ю до акторського мистецтва Тамара Сергіївна утвердила в мені мрію і дала поштовх до вибору майбутньої професії – стати театральною артисткою.

-Софійко, я щиро вітаю тебе з цим досягненням! Бажаю тобі досягати ще вищих вершин, здійснення мрій та впевнено йти до своєї мети!

А.Альошко, заступник директора Будинку дітей та молоді Дубенської міської ради

1438

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...