У Дубні реалізовуватимуть інноваційний проект «Smart City» - «Розумне місто»

У Дубні реалізовуватимуть інноваційний проект «Smart City» - «Розумне місто»

Ініціатива реалізовується в рамках впровадження проектуЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ фаза».

Зокрема, у Костополі планують створити міський ЦНАП, а в Дубно – забезпечити он-лайн трансляцію сесій міської ради та запровадити електронне урядування.

Загалом на реалізацію проекту надійдуть кошти з-за кордону в сумі 50 тисяч доларів, а це 80 відсотків проекту. Решту профінансують громади.

«Рівненська облдержадміністрації ще з 2008 року є партнером проекту ЄС/ПРООН. «Smart City» — це новий цьогорічний напрямок міського компоненту. Його реалізація дозволить підвищити ефективність функціонування міст, а також їхнього іміджу як інноваційних осередків. Уже до 15 травня міста повинні підготувати свої пропозиції та надати їх на розгляд координаторів МРГ», — розповів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

За словами координатора обласного ресурсного центру МРГ Петра Вахнюка, окрім цього у Костополі та Дубно реалізовуватимуться ще 5 та 6 мікропроектів відповідно.

«Усі вони будуть спрямовані на утеплення шкіл та дитячих садочків, а також на ремонт будинків ОСББ. На ці роботи будуть спрямовані гроші у сумі близько 100 тисяч гривень. З них половина – це кошти іноземних донорів, решту співфінансуватимуть із міських бюджетів та громад», — зазначив Петро Вахнюк.

За матеріалами Рівненської ОДА

2072

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...