Дубенчанка Софія Бороденко - міні-міс світу - 2016!

Дубенчанка Софія Бороденко - міні-міс світу - 2016!

Дубенчанка Софія Бороденко, незважаючи на юний 7-річний вік, своїми талантами, поведінкою та красою підкорила серця міжнародного журі на ювілейному 25-му конкурсі «Міні-міс світу – 2016». Днями дівчинка з мамою після десяти днів перебування у Туреччині в місті Бодрум повернулася додому з перемогою у трьох номінаціях «Міні-міс світу — 2016», «Міні-топ-модель світу — 2016» та «Міні-міс-талант світу – 2016». У дівчинки це не перша перемога, адже у чотири роки Софійка була «Перлинкою Рівного» (обласний фестиваль краси і талантів), потім зайняла перше місце як фотомодель у «Мінісвіт краси України» у Чернівцях, неодноразово брала участь у дитячих тижнях моди. Визначальними стали дитячі тижні моди у Києві, де Софію Бороденко, яка дефілювала по подіумі, помітили організатори та запросили на конкурс світового масштабу. Попри українські перемоги, світове визнання стало великою але дуже бажаною для батьків дівчинки несподіванкою. На інтерв’ю гордість України, зокрема і Дубна, Софійка прийшла з батьками. Мама дівчинки, Іванна Бороденко, як головний учасник та свідок усіх підготовок та досягнень донечки, розповіла детальніше про поїздку та перемогу.

— Чи були складнощі під час підготовки до конкурсу?

— Після пропозиції взяти участь у світовому конкурсі ми вагалися, адже вдома у нас ще маленький однорічний синочок, хвилювалися, як його залишити на 10 днів без мами, але ризикнули та поїхали, про що зараз зовсім не шкодуємо. Ми їхали за перемогою. Близько двох місяців серйозно готувалися і сподівалися на гарний результат. Записалися на гімнастику, щоб додати до рухів пластики, що Софійці дуже сподобалося і чим вона хоче продовжити займатися. Особливих складнощів у підготовці не було, адже донька з трьох років займається танцями, закінчила дитячу модельну школута часто виступає перед людьми.

— З яких етапів складався конкурс?

— Було у Софії чотири виходи, три у своєму конкурсі, один – у дорослому «Міс 7-ми континентів», де дівчинка в ролі Скарлет демонструвала історичний костюм. Ми обрали саме цей образ через сильну, войовничу натуру цієї історичної жінки. Це був перший вихід, коли журі побачили дітей, тому, як нам казали, перше враження у суддів має скластися дуже хороше і ми повинні дуже гарно себе зарекомендувати. Через декілька днів був дитячий конкурс, у якому перший вихід був у національному костюмі, наступний – у спортивному, і на завершення дуже гарний милий вихід у вечірніх сукнях, коли дівчата танцювали вальс.

— Скільки дівчаток брало участь у конкурсі, зокрема у віковій категорії Софійки?

У конкурсі брало участь більше 30-ти дітей з різних куточків світу, зокрема з Індії, США, Чорногорії, Румунії, з африканських та багатьох інших країн, а також із Криму, представниця якого позиціонувала себе як українка. Всього від України виступило 5 дітей. У категорії, в якій перемогла Софія, брало участь 15 дівчаток, кожна була по-своєму красивою, яскравою та талановитою.

— То чому ж виграла Софія?

— Думаю, що нашою родзинкою був танець, яким Софійка передала всі емоції, поглядом та посмішкою припала до серця кожного. Але окрім виступів на сцені, оцінювали ще й поведінку та характер дівчаток «за кулісами». Коли ми збиралися на конкурс, нам говорили, що міні-міс світу повинна бути леді у всьому. У позаконкурсний час ми згадували усі правила етикету, адже за поведінкою дівчаток – як вони між собою спілкуються, який характер та реакція на різні ситуації, як розмовляють та як поводяться за столом — спостерігали завжди і всюди. Тому цих десять днів були для нас хоча й напруженими, проте й корисними.

— Які емоції переповнювали під час оголошення результатів?

— Коли оголосили переможницю, одягнули корону, стрічку – я, дивлячись на дитину, розуміла, що це для неї неймовірне задоволення. У неї були очі повні сліз радості, щира посмішка та сяйво, що аж організатори зауважили: «Дивися, зараз твоя донька лопне від щастя». Я як мама була горда за дитину і дуже щаслива.

— До ночі сиділи з дідусем та бабусею, чекали результатів, – додає тато дівчинки Андрій Бороденко. — Коли дізналися про перемогу донечки, емоції аж зашкалювали. Дуже гордимося нашою Софійкою і надалі підтримуватимемо її, як морально, так і матеріально.

— Кому завдячуєте перемогою?

Надзвичайно приємна та порядна людина – організатор конкурсу Ашот Хачатрян, який не тільки організовує конкурси краси, але й за професією – юрист. Дякуємо йому за гарну на високому рівні організацію. Також велика подяка нашому національному директору Наталії Мельничук, завдяки якій ми потрапили на конкурс, яка допомогла нам у підготовці і з якою плануємо працювати й надалі. Надзвичайно вдячні і нашій родині, яка нас у всьому підтримує, зокрема бабусі Софійки — Світлані Василівні. Вона дуже мене підтримала при прийнятті важливого рішення – поїздки на конкурс. Окрема дяка Олені Гримак, яка допомогла у підготовці, зокрема з костюмами та у підготовці візитки міста.

— За чий рахунок була поїздка?

— Їздили на конкурс за власний кошт, поїздка обійшлася недешево, але спонсорів не ризикували шукати, бо це для нас було би ще більшою відповідальністю.

— Які вершини будете підкорювати далі?

— Будемо неодноразово представляти Україну на подібних конкурсах, прославляти її, незважаючи на те, що багато хто скептично ставиться до подібних конкурсів. У подальших планах підготовка до конкурсу «Принцеса світу», який відбудеться наступної осені.

Сама переможниця, Софія Бороденко, виявилася досить скромною та не дуже балакучою дівчинкою. Проте костюми, у яких вона виступала, продемонструвала з радістю, а також англійською прощебетала представлення, що навіть журналісти та інші свідки інтерв’ю пройнялися атмосферою світового конкурсу.

— Мені не було страшно виходити на сцену в Туреччині, бо я багато разів була на конкурсах, звикла до сцени і не боюся виступати перед багатьма людьми, – розповідає Софійка. — З іншими учасницями спілкувалася англійською мовою, зокрема подружилася з дівчинкою з Південної Африки Деантей. Найбільше сподобалося виступати у вечірній сукні, бо вона дуже гарна, пишна, з блискітками і поясом. Також я танцювала жвавий танець під дуже рухливу музику, посміхалася і старалася не забути слів хореографа про рівну спинку, ручки та інше. А Наталія Мельничук казала уявляти на місці глядачів та журі рибок, котиків, собачок, тому я таке уявляла і мені це допомагало. Найбільше хвилювалася про танець і думала, що буду в ньому збиватися, але все вийшло добре. Коли вручали корону, я була дуже рада, але в той момент ще й думала про братика, до якого дуже хотіла, про тата, бабусю, дідуся та песика. Найсерйознішою конкуренткою я вважала Деантей з Африки, бо вона завжди ходила дуже красива, з величезним пір’ям у голові, що мені дуже подобалося.

У майбутньому Софійка хоче працювати у модельному бізнесі, зокрема мрія у дівчинки – посміхатися з обкладинок журналів. Але про шкільні уроки юна зірочка теж не забуває, старанно навчається у Дубенському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» та на відмінно закінчила цього року другий клас. Взірців серед моделей у дівчинки поки що немає, але серед зірок імпонують Тіна Кароль та Юрій Горбунов.

Приємно, що українці у багатьох європейських та світових конкурсах, олімпіадах, змаганнях гідно представляють державу, прославляють її, незважаючи на соціально-політичну нестабільність в країні. І кожна така перемога є перемогою не однієї людини чи родини, а всього народу, а нам, журналістам, немає більшої радості, ніж писати про черговий здобуток земляків. Тому з нетерпінням чекатимемо, чим дивуватимуть нас українці далі, зокрема юна красуня зі світовим визнанням – Софія Бороденко.

Мар’яна Росоловська
Фотогалерея:
Дубенчанка Софія Бороденко - міні-міс світу - 2016! 0Дубенчанка Софія Бороденко - міні-міс світу - 2016! 1Дубенчанка Софія Бороденко - міні-міс світу - 2016! 2Дубенчанка Софія Бороденко - міні-міс світу - 2016! 3
3492

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...