Як воліє відпочивати дубенська молодь?

Як воліє відпочивати дубенська молодь?

В останню неділю червня ось уже понад 20 років усі молоді віком та душею українці відзначають День молоді. Цьогоріч це свято завітає 26 червня. Часто від дубенчан доводиться чути, що немає куди подітися у місті, яке заполонили кафе, бари, ресторани, а розважитися доводиться їхати у Рівне, Луцьк та інші сусідні міста. Отож ми вирішили поцікавитися у молодих та активних, віком від 18 до 28 років, як вони відпочивають у Дубні, які, можливо, є ідеї та пропозиції, щоб зробити місто цікавішим та привабливішим для сучасного покоління

Юля Лісовська, випусковий редактор:

  • На мою думку, не надто багато таких місць є у Дубні. Якщо ти турист чи заїхав у гості до Дубна, то ще можна знайти, де відпочити, але оскільки таких місць небагато, то вони швидко набридають. Я маю на увазі не бари, ресторани, а щось дійсно варто уваги, цікаве для молоді. Не вистачає кіно, театру, мистецьких кафе, відкритих кав'ярень – надворі, наприклад. Також не вистачає нормально облаштованих парків — з лавочками, фонтанами, атракціонами, не заросших зіллям і сміттям, тут можна взяти за взірець Тернопіль. Та й молодіжних клубів немає теж.

Владислав Кислюк, студент:

  • На мою думку, не можна жалітися, що в нашому мальовничому містечку недостатньо місць для проведення вільного часу. Залежно від бажань та вподобань жителів та гостей Дубна, можна знайти багато цікавих місць, починаючи з історичних вуличок, парків та Острівка і закінчуючи спортивними майданчиками та стадіоном. Звісно, до недоліків можна віднести відсутність нормального кінотеатру, спортивної школи, яка готова лише зовні, а фактично вже роками немає місця для активного заняття спортом незалежно від пори року. Щодо мене, то я полюбляю гуляти з друзями вуличками міста, кататись на велосипеді в найближчі ліси та інші населені пункти, а також грати баскетбол біля першої школи. Прикро, що різних кафе і ресторанів у нас є понад 30, а спортивних майданчиків у належному стані чи стадіонів (на яких охорона забороняє грати футбол, «щоб не псувати траву») — лічені одиниці.

Наталя Халіль, педагог-організатор:

  • У нашому містечку для молоді перспектив немає. Тому й не дивно, що всі виїжджають як не за кордон, то в більші міста. Фактично крім КВНів і концертів раз у сезон нічого для розвитку немає. Я б хотіла, щоб у Дубні був басейн, кілька клубів з вдосконалення іноземних мов, організацій дозвіллєвого напрямку, щоб об'єднати людей за інтересами.

Михайло Вітерук, дитячий тренер:

  • Вважаю, що в Дубні молоді немає де подітися. Бари, ресторани є, але навіть на дискотеку вийти старшій молоді нікуди, адже в місцевих закладах – більшість малолітніх, багато пафосу… Відпочиваю інколи в «Перлині», але віддаю перевагу велопрогулянкам, футболу, виїздам на природу та живому спілкуванню з друзями – що не потребує спеціального місця чи закладу. Звісно, не вистачає у місті велодоріжок, відведених для відпочинку на природі місць, розважального центру, але, сподіваюся, що колись з’являться в Дубні цікаві місця відпочинку та хоча би наші діти матимуть куди подітися.

Наталя Муха, кореспондент:

  • Недарма кажуть, хто шукає, той знаходить.Те саме можна сказати і про молодь Дубна, яка при бажанні може знайти час та місце для того, щоб із користю провести дозвілля. Хоча останнє кожен розуміє по-своєму. Хтось займається спортом, хтось літературною чи художньою творчістю у вільний час, хтось відпочиває з друзями — все це добре, хоча й прикро, що у Дубні немає місць для іншого типу відпочинку, наприклад, кінотеатру, де показуватимуть нові фільми, розважального центру, де можна провести вільний час. Так само, порівнюючи досвід іноземних країн, молодь Дубна не навчена допомагати іншим людям безкоштовно, тобто бути волонтером, тим самим проводити з користю дозвілля, але не мати за це матеріальної вигоди, а лише задоволення.

Петро Муштук, режисер-організатор:

  • У нашому місті молоді взагалі ніде відпочивати. У нас розвалюється кінотеатр на Базарчику і з ним нічого не роблять. Зібрали підписи і перенесли День міста на 2 серпня, так давайте зберемо підписи, щоб за кінотеатр взялися?! Є Острівок з чудовим розташуванням та великою територією. Там можна було б зробити один з кращих парків в області. Тому поки не буде кардинальних змін у цьому напрямку, люди і далі виїжджатимуть на відпочинок в інші місця.

Ігор Холов, байкер:

У Дубні, окрім барів і генделів, майже немає, де відпочити, добре, що відновили парк Шевченка і частково «Острівок»! У мене є невелике хоббі — мотоцикли, майже кожні вихідні я стараюся з друзями кудись з'їздити. Цікавлять, наприклад, чудеса природи, різна історична архітектура, спідвей, драгрейсинг, мотозліт, пікнік і т.д.Думаю, молодь навряд чимось зацікавиш, окрім чогось розважального! Наприклад, мало хто з такою охотою піде в театр, як на діджей парад з неживою музикою!

Ксеня Галицька, журналіст:

  • Відверто кажучи, на мою думку, дубенська молодь обділена. Молоді люди не мають, де себе подіти. Для них гостинно відкриті двері до місцевих генделиків та барів. І це дуже прикро. Молодь спивається вже в ранньому віці.
    Жаль, що тут бракує кінотеатру, де хоч зрідка можна було б прийти на прем’єру фільму. Також у Дубні бракує спортивних комплексів та звичайних, охайних для культурного відпочинку парків. Я не кажу про аквапарк, але хоча б один нормальний басейн для розвитку плавання теж би не завадив.
    Можливо, я хочу забагато для цього маленького містечка. Проте Дубно повинне розвиватись, а не стояти 10 років на одному місці. Час іде, а разом з часом – минає молодість. Тому, не забаріться, місцеві обранці, і робіть щось для того, аби молодь себе комфортно почувала у своєму рідному місті. Ми маємо надію, не вбивайте її.
Спілкувалася Мар’яна Росоловська
2541

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...