ДУБЕНЧАНИН "ПОДАРУВАВ" АФЕРИСТУ СІМ З ПОЛОВИНОЮ ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

ДУБЕНЧАНИН

Сім з половиною тисяч гривень 24-річний житель Дубенського району перерахував незнайомцю, котрий обіцяв продати йому легковик «Opel Vectra».

Дубенчанин натрапив на оголошення в Інтернеті щодо продажу авто за прийнятною ціною. По телефону домовився із продавцем про нюанси купівлі-продажу. Шахрай зауважив, що автомобіль, за який запросив тисячу 200 доларів США, зараз знаходиться у Польщі. Тому поставив умову про перерахунок авансу 300 доларів, а саме сім тисяч 500 гривень, і пообіцяв, що за два дні машина буде у замовника. За покупцем затримки не виникло, бо чоловік одразу виконав свою частину угоди. Та через обумовлені два дні продавець на зв'язок більше не вийшов.

Досудове розслідування за фактом шахрайства розпочато за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Як наголошує громадянам начальник Дубенського відділу поліції Володимир Голубош, перед тим, як здійснювати будь-які фінансові операції, необхідно з'ясувати, кому їх переказуєте: «Обов'язково зустріньтесь із цією особою, запитайте у неї документи, візьміть розписку про отримання коштів. Адже мова подекуди йде про чималі суми. Заради таких домовленостей не буде зайвим підстрахувати себе. Не дозволяйте аферистам себе ошукати. Таким чином Ви збережете спокій та гроші».

Відділ комунікації ГУНП в Рівненській області

1678

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...