Сувальдні замки - переваги конструкції

Сувальдні замки - переваги конструкції

Запірний механізм вхідних броньованих дверей повинен відповідати кільком вимогам, серед яких одне з перших місць займає саме надійність.

Дійсно, у разі виходу замку з ладу, взламати якісні сталеві двері буде нелегко, до того ж є ймовірність пошкодження дверної конструкції та елементів оздоблення. А це означає ні що інше як додаткові витрати на ремонт, окрім заміни самого замка.

Найбільш безвідмовними та якісними у наш час вважаються сувальдні замки, звісно за умови високої якості виготовлення. Чим простіше влаштований механізм, чим менше в ньому дрібних рухомих частин, тим рідше відбуваються поломки - ця аксіома відома кожному, хто хоч трохи розбирається в механіці. Зразком такої надійної системи серед запірних механізмів вважається сувальдний замок.

Внутрішній устрій включає кілька пластин особливої складної форми - сувальд. Під дією ключа сувальди шикуються в певному порядку, забезпечуючи рух запірних ригелів. Сувальди мають досить великі розміри, тому замки даного типу не бояться попадання невеликої кількості пилу або рідини. Рівень секретності замку даного типу залежить від кількості сувальдних пластин і їх форми. Велике значення має матеріал і якість виготовлення ключа і внутрішнього замикаючого механізму.

З недоліків можна відзначити тільки досить громіздку конструкцію. Ключ великого розміру також не додає комфортності користування таким замком. Втім, багато власників нерухомості не вважають дану обставину великою незручністю, справедливо вважаючи, що надійність важливіша. Стійкість замку до злому додатково підвищується установкою спеціальних броньових пластин та інтеграцією у внутрішній механізм деталей з надміцних марок сталі.

Сучасні сувальдні замки забезпечують дуже високий рівень захисту від злому або підбору комбінацій різними відмичками. Більше того, дорогі моделі від провідних виробників, таких як Mottura, мають функцію перепрограмування. З ціною на вхідні двері з таким замковим механізмом ви можете ознайомитися на сайті Домтехнік: подивитися детальніше. Ця опція корисна у випадку втрати ключа. Замість заміни замка запірний механізм можна налаштувати під інший ключ, що поставляється в комплекті, навіть не розбираючи конструкцію. Ця опція стане в нагоді і квартировласникам, що здають своє житло в оренду: після зміни орендаторів не треба буде міняти сердцевину замка, достатньо буде перепрограмувати її. Єдиним недостатком опціє можна вважати тільки дорогі змінні ключі, які не завжди є в наявності у магазинах.

11:41
1873

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...