20 років незалежній пресі у м.Дубно

20 років незалежній пресі у м.Дубно

Рівно 20 років тому 4 серпня побачив світ перший номер першої дубенської приватної газети «Скриня».
Ідея її створення належить тодішньому викладачу ЗОШ № 5 Василю Скринчуку, тому не дивно, що й назва газети збіглась з його прізвищем. Він же став головним редактором нового видання та співзасновником разом з приватним підприємцем В.Ніколайчуком, який закупив всю необхідну техніку, та комп'ютерником І.Горуком, який забезпечив програмно-технічний супровід газети.
Згодом шляхи співзасновників розійшлись, відтак у Дубні утворилось ще чимало газет. Так, В.Скринчук у свій час став засновником газет «Дубно» та «Вісті і Коментарі». Ігор Горук заснував газети «Дзеркало» та «Дзеркало плюс». Колишній журналіст газети «Дзеркало» О.Дехтярчук створив ще одну газету «Наше дзеркало» за фінансової підтримки тодішнього нардепа Віталія Цехмістренка.
Наразі майже всі засновники першої приватної газети продовжують втілювати в життя ідею незалежної преси. Так, В.Ніколайчук видає «Скриню», Ігор Горук — «Дзеркало плюс», а Скринчук, завдяки зусиллям якого і виникла перша приватна газета, відмовився від видавництва власної газети і наразі працює у комунальній газеті «Замок».
Нагадаємо, що Дубенщина є лідером в Рівненській області за співвідношенням кількості населення до кількості друкованих ЗМІ. Тиражі газет варіюються від 2 до 7 тисяч.

Джерело "Дзеркало Плюс"

2679

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...