Мер Дубна просить коштів і допомоги у польського міста-побратима

Мер Дубна просить коштів і допомоги у польського міста-побратима

У період святкування незалежності України та Дня міста в гості до нашого населеного пункту завітала делегація з польського Гіжицько. Це невелике курортне містечко, в якому проживає 31 тисяча людей, є побратимом Дубна. Нещодавно в Гіжицько змінилася влада, був обраний інший бургомістр, тому дубенський мер Василь Антонюк побажав зустрітися з новими очільниками міста-побратима, щоб домовитися про подальшу співпрацю.

Замість бургомістра – українська діаспора

На жаль, бургомістр приїхати до Дубна цього разу не зміг, але прислав своїх представників і висловив сподівання, що наступного разу вибереться сам і вже з робочою поїздкою, а не на святкування. У Гіжицько проживає досить велика українська діаспора: чимало наших співвітчизників перебралися туди ще за часів СРСР. Тому в складі польської делегації, яка прибула до Дубна, була Марта Домбровська, керівник Гуртка українців у Гіжицько. Пані Домбровська розповіла, що їй дуже припав до душі концерт, котрий влаштували в Дубно з нагоди Дня незалежності. Після обміну люб'язностями перейшли до обговорення конкретних справ.

Настійні прохання про допомогу

Представники дубенської влади просили поляків допомогти українській армії, а також підтримати дубенського добровольця Романа Кубишкіна. Згадали і про порятунок Ікви, яка останнім часом дуже зміліла. Антонюк розповів, що в деяких місцях глибина річки становить всього півметра. Йшла мова також про учнівський та студентський обмін між містами, співпрацю в гуманітарній і економічній сферах. Крім того, Антонюк попросив поляків допомогти з коштами на реставрацію дубенського костелу.

Поляки не проти допомогти

Секретар уряду Гіжицька Аркадій Полянський розповів, що в них теж колись були проблеми з інфраструктурою міста, але їх вдалося здолати завдяки підтримці західних міст-побратимів. Тож тепер влада Гіжицька хоче в свою чергу допомогти українським партнерам із Дубна. Під кінець зустрічі гості та господарі обмінялися подарунками: Василь Антонюк презентував польським колегам нещодавно видану книгу «Дубно – зоря століть». Він відзначив, що гості з Польщі поки не побачили на власні очі всіх цікавинок нашого міста, але це й на краще – буде привід повернутися сюди ще раз.

2059

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...