На Дубенщині знайшли рештки загиблого солдата

На Дубенщині знайшли рештки загиблого солдата

Минулого тижня представники товариства пошуку жертв війни та політичних репресій «Пам’ять» спільно з поліцейськими ГУНП у полі поблизу села Семидуби Дубенського району відкопали рештки скелету загиблого солдата.

У п’ятницю вранці місцеві мешканці під час польових робіт виорали частину людської кістки. Тож про знахідку одразу повідомили пошуківців.

«Разом із працівниками поліції ми виїхали на вказане місце, — зазначає представник організації Михайло Баланович. — Розкопали глибше і дійсно знайшли цілий кістяк середнього зросту чоловіка, а також рештки військової амуніції: шолом, рештки протигазу, дрібні ґудзики, пряжки».

Жодних боєприпасів чи вибухових речовин знайдено не було. Далі пошуківці дійшли до того етапу розкопок, коли вже можна дещо розповісти про загиблого.

«Кістяк лежить обличчям донизу, – продовжує далі розповідь історик, представник організації Володимир Баланович. – Бачимо у потилиці отвір, який найімовірніше був зроблений пострілом від кулі. Чи його розстріляли, чи добивали – цього ми не знаємо. Остаточно можна лише сказати, що ця куля стала останньою в його житті».

Завдяки розповсюдженим поліцейськими відповідним пам’яткам, представники організації чекатимуть на чергові повідомлення аби з військовими почестями поховати останнього солдата.

За інформацією Відділу комунікації поліції Рівненської області

1824

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...