Дубенські активісти відвідали антикорупційний тренінг

Дубенські активісти відвідали антикорупційний тренінг

12 лютого в Дубні відбувся перший тренінг соціально-навчального проекту «Університет громадянської активності», який реалізується як ініціатива ГО «Антикорупційний моніторинг» та Рівненської облдержадміністрації за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Під час чотирьох секцій навчання тренери Віталій Примак та Святослав Клічук розглянули питання сервісів громадського контролю влади, планування публічних кампаній, реєстрацію громадських об’єднань та електронного декларування. Крім того, особлива увага була зосереджена на здобутті практичних навичок. Зокрема, традиційною в рамках проекту стала рольова гра з планування публічної кампанії щодо незаконної забудови парку відпочинку. Учасники під керівництвом Святослава Клічука вибудовували стратегії різних зацікавлених сторін (забудовника, активістів, влади та прихильників будівництва). Інтриги практичному завданню додав той факт, що в групі активістів виступав голова Дубенської райдержадміністрації Юрій Парфенюк.

Мені сьогодні було цікаво почути докладний аналіз про електронне декларування. Це дозволить швидко знайти потрібну інформацію в інтернеті, а не писати купу звернень до міської влади. Також важливим є знайомство з іншими активними громадянами нашого міста, обмін з ними інформацією, побудова спільних громадських кампаній. І найголовніше – тренінг дозволив систематизувати знання щодо громадського контролю за владою, – розповіла журналіст, активіст Марʼяна Росоловська.

– Я вважаю, що це дуже позитивний досвід і для громадського сектора нашого міста, і загалом для всього Дубенського району. Взагалі це дуже хороша ініціатива в масштабах усієї України, тому що ми ніколи не змінимо на краще життя нашої країни без активних громадян, які вміють відстоювати свої права. І такі навчання є першим кроком до побудови сильного громадянського суспільства в нашій державі, – зауважив громадський активіст, депутат Сергій Гаврилюк.

За інформацією akm.rv.ua/archives/2037

1280

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...