Чоловік подав підроблену декларацію - і заволодів бюджетними коштами

Чоловік подав підроблену декларацію - і заволодів бюджетними коштами

Дубенська місцева прокуратура встановила, що житель Дубенського району заволодів чужим майном – бюджетними коштами в якості виплаченої житлової субсидії в сумі понад 20 тис. грн. – шляхом обману (повідомлення неправдивих відомостей із використанням підробленого документа).

Так, вказаний громадянин подав до Управління праці та соціального захисту населення Дубенської районної державної адміністрації Рівненської області завідомо підроблений документ – декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначення житлової субсидії, який містить неправдиві відомості про придбане майно, зокрема умисно не вказав про купівлю його дружиною (яка спільно з ним проживає) за відповідний період автомобіля вартістю близько 80 тис. грн.

Вказане вплинуло на встановлення права на призначення субсидії та призвело до надміру виплаченої житлової субсидії зазначеному громадянинові за рахунок коштів бюджету на загальну суму 20 616 гривень 76 копійок.

По даному факту місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження, яке в стислі строки закінчено.
До суду направлено обвинувальний акт (з угодою про визнання винуватості) по обвинуваченню зазначеного громадянина у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.358, ч.1 ст.190 КК України, який перебуває на розгляді.
Довідка: за вчинення вказаних злочинів, передбачена кримінальна відповідальність у виді штрафу, громадських робіт, арешту, обмеження волі на строк до 3-ьох років.

Керівник Дубенської місцевої прокуратури Василь Мартинюк

1964

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...