Відомі деталі жахливої трагедії у Гірниках

Відомі деталі жахливої трагедії у Гірниках
Повідомлення про пожежу в будинку у селі Гірники до поліції надійшло учора, 15 травня, близько другої ночі. Після ліквідації вогню поліцейські виявили тіло 56-річної господині з ознаками насильницької смерті. Власну матір жорстоко вбив син.

 

Як повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області, слідчо-оперативна група та експерти на місці події з’ясували, що у будинку в селі Гірники проживають батьки з 31-річним сином. Коли чоловік поїхав у відрядження, на господарстві залишилися 56-річна матір із сином. Увечері, 14 травня, на фоні психічних розладів здоров’я, із невстановлених мотивів, нелюд жорстоко вбив жінку, облив все горілкою і підпалив. Коли будинок почав палати, зловмисник розбив вікна в помешканні та через вікно вистрибнув на вулицю без одягу. Сусіди, які побачили пожежу, кинулися на допомогу та викликали спецслужби.

 

«Ми підбігли до воріт і я побачила зовсім голого чоловіка, який кричав звірячим голосом з ломом в руці, – з жахом згадує сусідка Катерина. – Він прибіг до нас на подвір’я, зайшов у хлів та намагався випустити свиней. Мій чоловік разом з сусідами зв’язали молодика та на запитання, де його матір він сказав, що вона уже в царстві небесному».

 

Рятувальники ліквідували пожежу близько дев’ятої години ранку. Відповідно до акту пожежі, наданого працівниками ДСНС, попередня причина займання будинку, є занесення стороннього джерела вогню.


«За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, – повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Олександр Панасюк. – Слідчі затримали його в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмисник зізнався у скоєному. Чи осудний він, визначить психолого-психіатрична експертиза».

 

Молодика госпіталізували в спецпалату для утримання затриманих осіб або осіб, які взяті під варту, травматологічного відділення Дубенської центральної районної лікарні. Поліцейські цілодобово його охороняють.


Зловмисник на обліку в лікаря психіатра не перебуває та до кримінальної відповідальності раніше не притягувався.


2506

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...