Дубенський район налагоджує зв'язки з Республікою Польща

Дубенський район налагоджує зв'язки з Республікою Польща
На початку травня голова Дубенської райдержадміністрації Юрій Парфенюк, у складі делегації з Дубенщини, перебував з візитом у місті Седльце, Мазовецького воєводства, Республіки Польща, під час якого відбулася презентація Дубенського району на засіданні повітової ради та прийнято рішення про затвердження проекту договору про співпрацю 30 червня 2017 року. До слова, цей проект уже пройшов погодження Міністерствами закордонних справ двох сторін. В липні нинішнього року, в місті Дубно, планується підписання цього договору.

 

Проте співпраця уже розпочалася – 21 травня жіночий вокальний ансамбль «Кумоньки» (с. Рачин) представлятиме культуру Дубенського району на фольклорному фестивалі в Седлецькому повіті. Є домовленість щодо оздоровлення дітей 11-12 років у літній період в Республіці Польща, проведення з представниками туристичного бізнесу Мазовецького воєводства зустрічі з українськими туроператорами в липні-серпні місяці 2017 року в місті Седльце по презентації маршруту Варшава-Седльце-Львів-Дубно-Рівне.

 

Важливим стратегічним  напрямом домовленостей стало питання участі в грантових проектах у рамках партнерства з польськими організаціями. Серед пріоритетів розглядались такі напрямки, як зміцнення міжкультурного діалогу, набуття компетенцій в економічних питаннях, зміцнення співпраці та обмін досвідом в освітній галузі, сприяння активній громадській позиції молоді, поширення європейських цінностей.

За інформацією Дубенської РДА

 


1451

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...