Дубенщина підписала угоду про співпрацю із Седлецьким повітом

Дубенщина підписала угоду про співпрацю із Седлецьким повітом
26 червня в приміщенні Дубенського історико-культурного заповідника відбулася визначна подія для Дубенського району — підписання Угоди про співпрацю із Седлецьким повітом Мазовецького воєводства Республіки Польща.

 

Шлях до підписання Угоди тривав понад півроку — у листопаді 2016 року відбувся перший візит голови Дубенської адміністрації Юрія Парфенюка до ґміни Котунь на урочистості з нагоди Дня незалежності Польщі. Саме там голова адміністрації познайомився із старостою Седлецького повіту п. Даріушем Стопою та запросив його відвідати Дубенщину. У лютому 2017 року делегація з Седлецького повіту завітала до Дубенського району, а в квітні  цього року було презентовано потенціал Дубенщини на засіданні Седлецької повітової ради.

 

«Проте, за цей час, перші кроки співпраці уже почали втілюватися — жіночий вокальний ансамбль „Кумоньки“ села Рачин взяв участь у Інтеграційному фольклорному фестивалі „Majowke na Ludowo“ в місті Котунь. 2 липня 10 дітей з Дубенщини, серед яких діти учасників АТО та обдаровані діти, відвідають ґміну Котунь. І це тільки початок нашої співпраці» — зазначив у своєму виступі Юрій Парфенюк.

 

Староста Седлецького повіту Даріуш Стопа, висловив сподівання, що співпраця буде поглиблюватись і принесе спільну користь жителям Дубенщини і Седлецького повіту та дасть змогу реалізувати багато корисних проектів.

 

Ця Угода передбачає співпрацю в галузях промисловості, сільського господарства, транспорту і торгівлі, науки.

 

Подальша взаємодія в рамках підписаної Угоди можлива в таких формах: створення спільних підприємств та сприяння їх діяльності; проведення виставок і ярмарків продукції підприємств; обмін спеціалістами та стажування; проведення спільних семінарів, симпозіумів, конференцій; проведення художніх виставок, гастролей колективів і солістів; організація відпочинку учнів та студентів навчальних закладів тощо.

 

У рамках візиту до Дубенського району члени делегації з Седлецького повіту взяли участь в богослужінні в костелі Святого Яна Непомуки м. Дубно, оглянули Тараканівський форт, долучилися до святкового концерту з нагоди Дня Конституції України та ознайомились з роботою ТзОВ «Гюалос». За інформацією Дубенської РДА 
Фотогалерея:
Дубенщина підписала угоду про співпрацю із Седлецьким повітом 0Дубенщина підписала угоду про співпрацю із Седлецьким повітом 1
1255

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...