То хто ж першим напав: священик київського чи московського патріархату?

То хто ж першим напав: священик київського чи московського патріархату?
Бійка на православне свято Успіння Пресвятої Богородиці, 28 серпня, для
настоятелів двох церков на Рівненщині обернулася всеукраїнською славою. Згідно з першою основною версією, Віталій Буга, настоятель Свято-Троїцької церкви УПЦ МП села Повча Дубенського району, напав на Олександра Тимощука, настоятеля Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП села Миколаївка Млинівського району. Як наслідок, у о. Олександра 2 вибиті зуби, черепно-мозкова травма та інші менш тяжкі травми. З цього приводу вчора, 29 серпня, церковні очільники УПЦ КП на Дубенщині та Млинівщині разом із постраждалим проводили прес-конференцію. Вони пояснили, що Віталій Буга несе загрозу українському суспільству і вони більше не можуть замовчувати його жахливі вчинки. Адже до цього пан Буга нападав і на інших священиків, і на звичайних людей, і лайкою до багатьох висловлювався, що не припустимо для духовенства. 



Проте сайт УПЦ (МП) публікує зовсім іншу версію:




«На Рівненщині представник «УПЦ КП» побив клірика Рівненської єпархії



28 серпня 2017 року у с. Повча Дубенського району Рівненської області «священик Київського патріархату» побив клірика Рівненської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Рівненську єпархію.


Як повідомив секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, представник «УПЦ КП» Олександр Тимощук спровокував конфлікт, використовуючи нецензурні лайку та жести.


Окрім того, він застосував силу проти настоятеля храму в Повчі протоієрея Віталія Буги, внаслідок чого останній отримав побої та пошкодження священного одягу.


Раніше розкольники та їхні прихильники у місцевій владі вже неодноразово намагалися чинити провокативні дії щодо священика УПЦ у Повчі. Зокрема сумновідомий заступник голови Дубенської районної адміністрації і за сумісництвом виконуючий обов’язки голови районної ради Олександр Козак вже намагався напідпитку побити місцевих кліриків


Кому вірити — справа особиста, але, сподіваємося, поліція ретельно розбереться в інциденті та покарає винних. 

 

Фотогалерея:
То хто ж першим напав: священик київського чи московського патріархату? 0
1689

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...