У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото)

У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото)
14 жовтня на майдані Незалежності міста Дубна з нагоди Дня захисника України, 75-ї річниці створення Української Повстанської Армії та Дня Українського козацтва відбулось урочисте відкриття монументу Борцям за Волю та Незалежність України. 


Для виготовлення пам'ятника було створено спеціальний фонд, до якого благодійники перераховували кошти. Значну частину коштів до фонду внесла родина Луценків. Над монументом працювала група скульпторів — Олег Пінчук, Володимир Шолудько, Стефан Загайкевич, Едуард Козерацький. За задумом бронзова фігура козака на коні символізує споконвічну боротьбу українців за власну незалежну державу, постійну готовність дати відсіч ворогам, а також демонструє велич звитяги синів України, незламність їх духу. 



В урочистому відкритті пам'ятника взяли участь: Генеральний прокурор України Юрій Луценко, міністр культури України Євген Нищук, представник Президента у Верховній Раді, народний депутат України Ірина Луценко, народний депутат Олександр Дехтярчук, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка Національної академії наук України, почесний громадянин міста Дубна Микола Жулинський, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук, міський голова м.Дубно Василь Антонюк, голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк та голова Дубенської районної ради Олександр Козак.

 

Своїми виступами церемонію супроводжували муніципальна чоловіча хорова капела України ім. Л.Ревуцького, а також ансамбль ударних інструментів «ARS Nova”. 



Генеральний прокурор Юрій Луценко вручив відзнаки Президента України „За участь в антитерористичній операції” семи військовослужбовцям військової частини А1519 та державну нагороду ветерану УПА Василю Єфімчуку.

 

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко зачитала вітання від Президента України Петра Порошенка та вручила путівки в Буковель дітям загиблих учасників АТО. Міністр культури Євген Нищук вручив подяки авторській групі за виготовлення пам'ятника. 



Поважними гостями святкувань було здійснено спецпогащення конверта та марки, виготовлених з нагоди відкриття монументу Борцям за Волю та Незалежність України.



В рамках урочистостей відбулось освячення монументу Борцям за Волю та Незалежність України, яке очолив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Під час молебню співав хор духовенства Дубенського благочиння під керівництвом Сергія Гавриленка. 


Завершилось святкування гала-концертом популярних українських виконавців та гуртів Mad Heads, Гайдамаки, СКАЙ, Злата Огнєвич. Про це повідомляє прес-служба Дубенської міської ради. Фото: газета “Замок».
Фотогалерея:
У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 0У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 1У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 2У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 3У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 4У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 5У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 6У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 7У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 8У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 9У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 10У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 11У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 12У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 13У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 14У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 15У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 16У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 17У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 18У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 19У Дубні відкрили пам'ятник Борцям за волю та незалежність України (фото) 20
2583

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...