У разі виявлення будь-якої хвороби у свиней - оперативно інформуйте усі відповідні служби

У разі виявлення будь-якої хвороби у свиней - оперативно інформуйте усі відповідні служби
У Дубенської РДА відбулася нарада голови адміністрацію Юрія Парфенюка з ветеринарними лікарями, головами сільських рад, дільничними інспекторами та керівниками підприємств, в яких утримуються свині, щодо профілактики та недопущення розповсюдження африканської чуми свиней.


 

«У разі виявлення будь-якої хвороби у свиней, закликаю оперативно інформувати усі відповідні служби, ми не можемо допустити поширення АЧС, адже це призводить до величезних збитків, як для сільських підприємств, так і для індивідуальних власників», — звернувся Юрій Парфенюк.



Нагадаємо, 28 вересня 2017 року в с. Острів Дубенського району та 10 жовтня 2017 року у фермерському господарстві с. Тараканів було запроваджено карантин у зв’язку з африканською чумою свиней.


Відомості за фактом порушення ветеринарних правил внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 251 Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування поліцейські Дубенського відділу поліції встановлюють усі обставини та осіб, причетних до вчиненого кримінального правопорушення, інформують у Відділі комунікації поліції Рівненської області.


Проте, у ніч на 18 жовтня невідома особа вивантажила кілька десятків свиней на територію приватного підприємства біля села Тараканів Дубенського району. Під час дзвінка в поліцію невідомий мотивував це тим, що тварин він купив на цьому підприємстві, після чого вони почали хворіти. За попередньою інформацією є підозра, що тварини хворі африканською чумою. На місце події, крім слідчо-оперативної групи, виїхали співробітники управління Держпродспоживслужби у Дубенському районі. Упійманих 45 свиней в подальшому усипили. Про це повідомляє Дубенська РДА.


Фотогалерея:
У разі виявлення будь-якої хвороби у свиней - оперативно інформуйте усі відповідні служби 0У разі виявлення будь-якої хвороби у свиней - оперативно інформуйте усі відповідні служби 1У разі виявлення будь-якої хвороби у свиней - оперативно інформуйте усі відповідні служби 2
1329

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...