У Дубні планують будувати нові очисні споруди

У Дубні планують будувати нові очисні споруди
У понеділок, 4 грудня, відбулася зустріч міського голови Василя Антонюка з проектантами щодо реконструкції та розширення очисних споруд каналізації м.Дубно, до якої також долучилися представники ПАТ «Дубномолоко» та місцеві ЗМІ.

У зустрічі взяли участь: міський голова Василь Антонюк, заступник міського голови Ольга Ляшенко, проектанти, представники кафедри екобіотехнології та біоенергетики (КЕБ) Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» — доктор технічних наук, професор Лариса Саблій, директор проектної організації «Екотехсервіс» Володимир Галанов, головний технолог проекту Віктор Луцик, представники ПАТ «Дубномолоко» — заступник генерального директора Володимир Панкратов, голова правління Олег Власюк, технічний керівник проектів Роман Потапчук, працівники відповідних структурних підрозділів міської ради. 
Під час зустрічі обговорено розроблений проектантами проект реконструкції та розширення очисних споруд каналізації м.Дубно та розглянуто можливість дольової участі у реалізації даного проекту підприємств та підприємців міста, діяльність яких збільшує навантаження на роботу очисних споруд міста. Адже специфіка виробництва та ведення окремих видів підприємницької діяльності здійснює вагомий вплив на об'єм та склад стоків, які потрапляють у міську каналізаційну мережу. Відповідно значно ускладнюються механізми та методи їхньої очистки, а відтак і зростає вартість реалізації проекту. 
Сучасні вимоги та стандарти вимагають використання нових технологій в очистці стоків, тому проектом передбачається будівництво нових елементів очисних споруд м.Дубно. Також проектантами при розробці проекту враховані рекомендації фахівців з Польщі та Нідерландів, які побували у нашому місті, щодо технології очистки стоків відповідно до вимог євростандарту. 
Використання у проекті новітніх технологій дозволить покращити ефективність очистки стічних вод, значно підвищить надійність роботи очисних споруд, проте й потребує значного фінансування. Загальна вартість розробленого проекту реконструкції та розширення очисних споруд каналізації м.Дубно становить орієнтовно 146 млн.грн.
Реконструкцію буде проведено у дві черги: перша включає всю технологічну лінію механічної, біологічної, фізико-хімічної очистки та знезараження стоків потужністю до 7тис.м3 за добу, друга — передбачає доведення потужності очисних споруд до 10 тис.м3 за добу.
Присутні на зустрічі представники ПАТ «Дубномолоко” висловили готовність до співучасті спільно з іншими підприємствами у фінансуванні даного проекту. Адже, як було зазначено, лише конструктивна позиція міської влади та підприємців дозволить вирішити нагальну проблему з очисними спорудами та покращити екологічний стан у місті. Про це повідомляє Дубенська міська рада.
1499

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...