Здобуток юних техніків в обласних змаганнях з початкового технічного моделювання

Здобуток юних техніків в обласних змаганнях з  початкового технічного моделювання

Ми живемо у вік технічного прогресу. Техніка все глибше впроваджується в життя людини, її побут. Різноманітні технічні і наукові винаходи, що полегшують наше життя, роблять його цікавішим, належать дорослим людям. Проте і діти теж не байдужі до техніки. В молодшому шкільному віці вони знайомляться з технічними іграшками, спостерігають за роботою різних побутових приладів, але школярі і самі моделюють власні іграшки та моделі.

У Рівному відбулися обласні змагання серед учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання. Усі райони та міста області представили свої команди. Організатор змагань – комунальний заклад «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради.

Програмою заходу було передбачено проведення теоретичного заліку, виготовлення моделі транспортної техніки, виконання композиції за допомогою об'ємних геометричних фігур, виготовлення літаючої моделі планера та його участь у змаганнях на дальність польоту в приміщенні.

Мета змагань — стимулювання творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей, задоволення їх потреб у творчій самореалізації; пошук та підтримка обдарованих учнів молодшого шкільного віку; підвищення ролі початкового технічного моделювання у системі безперервної освіти, обмін досвідом з організації технічної творчості дітей молодшого шкільного віку.

Команду м. Дубна представляла керівник гуртків СЮТ Ірина Кут. Олександра Войтович, учениця 4-Б класу СЗОШ №5, зайняла І місце у розділі «Виготовлення моделі планера» та ІІ місце у розділі «Теоретичний залік». У розділі «Виготовлення об'ємних геометричних фігур» Олександра здобула ІІІ місце. А Олександр Ковела, який навчається також у СЗОШ №5, але у 4-А класі, І місце виборов у розділі «Виготовлення моделі планера», та ІІІ місце в розділі «Теоретичний залік».

Абсолютні та особисті переможці у конкурсах були нагороджені дипломами комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради, а команда Дубенської міської станції юних техніків нагороджена Грамотою управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації за ІІІ місце.

Леонід Юхимчук, методист

1938

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...