«Я відчуваю бажання жити і творити» - 80-річний ювіляр Василь Женевський

«Я відчуваю бажання жити і творити» - 80-річний ювіляр Василь Женевський

Цими березневими днями поважний 80-річний ювілей відсвяткував неповторний талант Дубенщини, незрівняно добрий чоловік, батько, відмінник освіти, вчитель-методист, один із найкращих педагогів Рівненської області, просвітянин, поет, прозаїк, публіцист, пісняр, художник, педагог Василь Женевський. Народився ювіляр у невеличкому селі Клин сусіднього Млинівського району. Будучи вчителем, завучем, а згодом і директором, не одне покоління достойних українців вдалося виховати пану Василю.

Дехто з тих же учнів, рідні, друзі, колеги, шанувальники творчості зібралися 22 березня у Дубенській центральні районній бібліотеці з декількох нагод. По-перше, з нагоди вшанування 80-річного ювілею Василя Тихоновича. Не менш вагомими причинами зустрічі були презентація нової книжки талановитого автора – «Краплини джерелиці» та вручення йому Дубенської Міжнародної літературно-мистецької премії імені Авеніра Коломійця.

Упродовж 2-годинної зустрічі для винуватця заходу прозвучало чимало теплих слів. Присутні мали змогу переглянути фотопрезентацію з життя Василя Женевського, інтерв'ю з ним, поспілкуватися особисто. Висловлювали захоплення його людськими якостями Люба та Микола Пшеничні, Юрій Шесталюк, Тетяна Єфімчук, Лариса Павлунь та інші. Дарували ювіляру і виступ з бандурою, і вірші, і подарунки, а головне повагу та любов. Насамкінець, дочка пана Василя подякувала обом батькам за прекрасне виховання та пригостила присутніх власноруч випеченими жайворонками, адже 22 березня – це ще й пам'ятний день 40 святих, і так склалося традиційно, що саме цього дня господині випікали спеціальні булки з вівса або житнього тіста, які за формою якраз і нагадують жайворонків – вісників весни.

1720

Коментарі

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...